A legszínesebb téli receptek

Étkezés
A legszínesebb téli receptek
Télen bőven elég, ha az idő szürke, az asztalra kerüljenek színes fogások!

Így nem csak a hangulatod lesz fényesebb, hanem a színes zöldségeknek köszönhetően a vitaminraktáraidat is feltöltöd. A gyerekek is biztosan örülni fognak a vidám, színes fogásoknak. Akár tematikus napokat is tarthattok annak megfelelően, hogy kinek mi a kedvenc színe.

A vásárlásnál is érdemes ilyen szemmel nézni a kínálatot, de akár előre is tervezhetsz!

Ha szezonális zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztasz, az egészséged megőrzése mellett a környezetedért is teszel. A szezonális hozzávalókat ugyanis nem kell olyan messziről szállítani, ráadásul az állattartás (tehát a húsfogyasztás és az egyéb állati eredetű élelmiszerek fogyasztása)) sokkal jobban terheli bolygónk erőforrásait, mint a zöldségtermesztés és -fogyasztás. Így a hazai legújabb táplálkozási ajánlásoknak megfelelően ajánlott úgy összeállítani az étrendünket, hogy az nagyobb arányban tartalmazzon növényi eredetű élelmiszereket. 

Színes receptek

Csodás, sárga sárgarépa krémleves

sárgarépa krémleves
Csodásan sárga. Díszítésnek nagyon jól mutat rajta a friss petrezselyem vagy korianderzöld, de pirított tökmaggal is nagyon finom.
4

Hozzávalók

  • 6-7 sárgarépa meghámozva, 2-3 cm-es szeletekre vágva
  • 1 ek vaj
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 1 tk curry por
  • 6 dl víz
  • 1 db MAGGI Tyúkhúsleveskocka
  • 1 ek citromlé
  • 1 csokor petrezselyem, vagy koriander levél
  • 4-6 szlet bacon csíkokra vágva
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. Kevés vajon pirítsd üvegesre a hagymát és a fokhagymát, add hozzá a curry port és kevergetés mellett főzd még 1 -2 percig. 
  2. Öntsd fel a MAGGI kockából készült alaplével, majd öntsd bele a feldarabolt répákat, és főzd addig, amíg megpuhul. Közben ízlés szerint sózd, borsozd.
  3. Botmixerrel keverd simára, kevés citromlével, friss petrezselyemmel vagy korianderrel ízesítsd, tálaláshoz száraz serpenyőben piríts hozzá pár szelet bacont!