Villámmenü, hogy nyáron is egészségesen egyenek a gyerekek

Étkezés
Gyerekbarát nyári menü
A nyári szünetben is figyelj oda a család étrendjére, ezzel a menüvel biztos sikert aratsz!

Persze, hogy ilyenkor engedékenyebb vagy te is, de igazából, ha év közben hozzászoktatok a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz, tudod, hogy úgy is lehet finomat enni, hogy közben odafigyelsz az egészségetekre is.

Ebben a villámmenüben egészséges alapanyagok vannak, emellett persze szuper finomak a fogások, és neked sem kell órákat töltened a konyhában. 

Reggelire kakaós zabkása vagy gabonapehely

Gyors és szuper finom megoldás, ha reggelire egy tál, teljes értékű gabona hozzáadásával készült NESQUIK gabonapelyhet, adsz a gyerekeknek zsírszegény joghurttal és friss idénygyümölcsökkel.

A zab magas rosttartalma miatt a kiegyensúlyozott táplálkozás egyik fontos alapanyaga.

Az egyik legnépszerűbb és legegyszerűbben elkészíthető zabos fogás pedig nem más, mint a zabkása. Kínálj hozzá friss idénygyümölcsöt, amivel még ízletesebb lesz, és a napi vitaminbevitelhez is hozzájárul.

Ezt a reggelit megemlegeted

Étkezés
Nem szeretsz a reggeli elkészítésével bíbelődni? A sok teendő között csak egy gyors reggeli fér bele? Szeretnéd, ha a gyerekek örömmel ennének tápláló reggelit, akár friss gyümölccsel is?
Ez a finomság lesz a megoldás!
Ezt a reggelit megemlegeted

Ebédre halrudacskák

A halfogyasztás nagyon fontos, és mi magyarok sajnos lényegesen kevesebb halat eszünk az ajánlott mennyiségnél. A gyerekek meg pláne válogatósak ezen a téren, de ha valami, a halrudacskák biztosan mosolyt csalnak az arcukra! 

Azt azonban jó, ha tudod, hogy ha forró olajban sütöd ki a halrudakat, jóval több zsiradékot fogtok fogyasztani, mint kellene. Úgyhogy válaszd inkább a sütőt!  Tegyél a sütőrácsra alufóliát, arra helyezd a halrudacskákat, a sütési idő felénél pedig fordítsd meg őket!

Köretnek készíts mellé lilahagymás édesburgonya pürét, és tálalj mellé friss zöldsalátát!

  • Hatékony megoldás, ha az édesburgonyát és a lilahagymát is vékony karikákra vágod, beteszed őket a sütőbe, és amikor pár perc után puhulni kezdenek, akkor teszed be melléjük a halat.  
  • A megpuhult zöldségeket kiveszed, és amíg a hal még benn sül, botmixerrel, kevés zsírszegény tejjel krémesre turmixolod a pürét, majd ízlés szerint fűszerezed mondjuk a MAGGI Sültkrumpli fűszerkeverékkel
  • Salátának madársaláta, paradicsom és reszelt sárgarépa remek választás, de akár előre meg is beszélheted a gyerekekkel, hogy ők mit tennének a salátába. 

Desszertnek “hamis” gyümölcsfagyi

Pár szem fagyasztott gyümölcs, és kész is a kamufagyi. Vegyél többet a piacon kedvenc idénygyümölcsötökből, mint amit frissen megennétek, és a „fölösleget” szeletelve tedd be a fagyasztóba. Így bármikor előránthatod, ha egy gyors, hűsítő desszertre vágytok. Az elkészítési javaslatért kattints receptünkre! 

Vacsorára egy színes szendvics

Nyári szendvics

Nyári szendvics
Ez a szendvics olyan egyszerű, hogy szinte nem is érted, miért nem jutott eddig eszedbe, ugye? A sajt-gyümölcs kombó tényleg nagyon nyerő! Ha a gyerekek nem rajonganak a kéksajtért, az ő szendvicsükre kenj natúr krémsajtot!
4

Hozzávalók

  • 4 szelet teljes kiőrlésű pirítós 
  • 5 dkg kéksajt 
  • 1 barack gerezdekre vágva, ízlés szerint grillezve (lehet sárgabarack vagy őszibarack is, de más gyümölccsel is nagyon jól működik) 
  • 1 ek pirított tökmag

Elkészítés

  1. Kenj meg egy pirítóst kéksajttal. 
  2. Serpenyőben pirítsd meg a barack szeleteket (de ha nincs kedved vagy időd, nyersen is felhasználhatod őket) 
  3. Tedd a barackot a sajtos pirítósra, szórd meg pirított tökmaggal