Villám menü rohanós napokra

Életmód
Villám menü rohanós napokra
Főznél valami finomat, de nincs időd órákig a konyhában állni? Ez a menü tetszeni fog!

Mit szólnál egy gyors leveshez és egy finom gombás árpa rizottóhoz? Különlegesnek hangzik, az elkészítése mégis pofon egyszerű. És még a kiegyensúlyozott étrendbe is beilleszthető!

Édesburgonya krémleves, sült baconnel

Édesburgonya krémleves, sült baconnel
4

Hozzávalók

  • 1 nagy édesburgonya
  • MAGGI Erőleves kocka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csokor metélőhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 szelet bacon
  • só, bors ízlés szerint
  • 2-3 ek olaj
  • 1,5 l víz
  • kevés tej vagy tejszín

Elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát olajon dinszteld meg.
  2. Add hozzá a kisebb kockákra vágott édesburgonyát, és 2-3 percig kevergetés mellett pirítsd a serpenyőben.
  3. Öntsd fel 1,2 liter forró vízzel, majd morzsolj el benne 1 MAGGI Erőleves kockát.
  4. Míg az édesburgonya megpuhul, serpenyőben pirítsd ropogósra a bacon szeleteket.
  5. Ha a zöldségek már puhák a levesben, botmixerrel pépesítsd, majd ízlés szerint sózd, borsozd. 
  6. A krémesebb állagért adj hozzá kevés tejet vagy tejszínt.
  7. Tálaláskor kínálj mellé pirított bacont és szórj a tetejére apróra vágott metélőhagymát.

Míg a leves fő, nekiláthatsz a főétel elkészítésének is, ami tényleg nagyon egyszerű. Annyira, hogy akár a gyerekeket is bevonhatod egy-egy lépésbe. 

A MAGGI legújabb Rizottó termékcsaládjának köszönhetően ugyanis gyorsan, pár lépésben, ízletes és a kiegyensúlyozott étrendbe is beilleszthető főétel kerülhet az asztalra. Ezt a krémes rizottó készítheted húsmentesen, de felturbózhatod akár pár kocka pirított csirkemellel is! Ez esetben 300g csirkemellet piríts meg olajon, és miután elkészültél a rizottóval, keverd bele, vagy halmozd a tetejére.

Paradicsomos – paprikás rizottó

rizottó
A rizottó készítés soha nem volt ennyire egyszerű!
4

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát kevés olajon pirítsd üvegesre, add hozzá a rizst, folyamatos kevergetés mellett pirítsd össze a hagymával 30 másodpercig.
  2. Adj hozzá 7 dl hideg vizet, a szószos tasak tartalmát, keverd össze, és forrald fel.
  3. Közepes lángon, kevergetés mellett főzd 15 percig. Ezután vedd le a tűzről, add hozzá a vajat, alaposan keverd össze és fedő alatt hagyd állni 5 percig.