Variációk húslevesre - Gyömbéres marhahúsleves vietnami módra

Étkezés
Variációk húslevesre
Ahogy hűvösebbre vált az idő, megnő a család leves igénye is. Ha a hagyományos hús- és krémlevesek mellett kísérleteznél egy kicsit, próbáld ki ezt a receptet!

Bár alapja a hagyományos marhahúsleves, a használt fűszerektől és levesbetétektől igazán egzotikus lesz. A méltán népszerű vietnami pho leves leegyszerűsített receptje ez. 

Külön jó hír, hogy az új, méz állagú MAGGI Házias levesalapnak köszönhetően időt spórolhatsz a leves elkészítésével, és még az ízélmény is garantált lesz.

Gyömbéres marhahúsleves vietnami módra

Gyömbéres marhahúsleves vietnami módra
A híres vietnami pho levesre hasonlít leginkább ez a recept, csak egy kicsit leegyszerűsítettük. A leves lelke az intenzív, gyömbéres, fahéjas marhahús alaplé, a levesbetétként használt rizstészta és a friss zöldfűszerek.
8

Hozzávalók

  • 1 üveg MAGGI Házias Levesalap – Marha 
  • 3,5 l víz 
  • 1 hagyma 
  • 3 gerezd fokhagyma 
  • 1 ujjnyi gyömbér 
  • 400 g marha lábszár vagy hátszín 
  • 5 csillagánizs 
  • 3 szegfűszeg 
  • 1 szál fahéj 
  • pár szem egész feketebors 
  • só ízlés szerint 
  • 200 g keskeny rizsmetélt  

A tálaláshoz 

  • 1 újhagyma karikákra vágva 
  • 2 gerezd fokhagyma vékony szeletekre vágva 
  • 1 csokor koriander 
  • 1 chili paprika 
  • 1 citrom vagy lime gerezdekre vágva

Elkészítés

  1. A MAGGI Házias Levesalapból 2 l víz hozzáadásával készíts marhahús alaplevet. 
  2. Száraz serpenyőben pirítsd meg a félbevágott hagymát, a megpucolt, nagyobb darabokra vágott gyömbért és a többi fűszert, majd a megpucolt fokhagyma gerezdekkel együtt tedd a levesbe, főzd 40-50 percet. 
  3. A marhahúst vágd hajszálvékony szeletekre, és a főzési idő utolsó pár percére tedd a forró levesbe. Ha sikerült tényleg hajszál vékonyra vágni a húst – könnyebb vágni, ha előtte mélyhűtőbe teszed -, ehhez pár perc bőven elég.  
  4. Úgy időzítsd a főzést, hogy a vége előtt 30 perccel áztasd a rizstésztát hideg vízbe. 
  5. 30 perc elteltével vedd ki a tésztát a vízből, és zárd el a gázt a leves alatt. 
  6. Merd a leszűrt levest a tésztára, szedj hozzá a főtt húsból.  
  7. Külön tálkákban tálalj mellé karikákra vágott újhagymát, vékonyra szelt fokhagymát, citromot, chilit és friss koriandert.

MAGGI Házias levesalapunk lassú tűzön, gyöngyözve főtt marhahúsból készült és méz állagának köszönhetően könnyen adagolható. Tökéletes megoldás levesekhez és bármilyen ételhez, aminek elkészítéséhez alaplére van szükség.  
Próbáld ki Zöldséges és tyúkhúsos levesalapunkat is!