Utazol? És a cicádra ki vigyáz?

Kisállat
Utazol? És a cicádra ki vigyáz?
Komoly fejtörést okoz, hogy mit kezdj a cicáddal, amikor hosszabb-rövidebb nyaralásra mész? Bár a különböző állatpanziók is megoldást jelenthetnek, mi most abban segítünk, hogy mire figyelj, ha egy ismerősre szeretnéd bízni szőrös barátodat.

Első és talán legfontosabb, hogy olyan emberre bízd a macskád, akiben megbízol. A legjobb választás olyan személy, akit egyébként is ismer az állat, ez megkönnyíti mindenkinek a dolgát. 

Ha sikerült kiválasztanod a cicaszittert, ezekre figyelj:

  • Szerezz be mindent, amire az állatnak szüksége lesz, élelmet, tisztálkodási eszközt, gyógyszert! 
  • Ha hosszabb időre mész, és az etetésen kívül más feladatot is hagysz a cicád gondozójára, akkor utazás előtt mutasd meg neki, mit hogy csináljon. Ilyen például a macskaalom takarítása.
  • Készítsd elő a terepet, például zárd be azokat az ajtókat, ahova nem mehet az állat. Ne hagyj elöl olyat, amit a cicád unalmában (vagy bosszúból ) tönkre tehet.
  • Ha eddig nem volt kaparófád, akkor itt a remek alkalom, hogy beszerezz egyet. Hagyj elöl pár játékot, és mutasd meg a cicaszitterednek is, mivel tudja egy kicsit megmozgatni a macskád.
  • Nagyon fontos, hogy készítsd elő az esetleges gyógyszereket, ha van ilyen! Figyelj, hogy helyes és egyértelmű instrukciókat hagyj a gondozónak. 
  • Szedd össze azt is, hogy mire allergiás a macskád, és mi az, amit általában a macskák nem ehetnek, nehogy az „ideiglenes gazdi” valami olyannal akarjon kedveskedni, amivel nem lenne szabad.
  • Hagyj alapos leírást! Ha bármi probléma van, jobb ha ott a válasz papíron, nem csak a ködös emlékek, amiket elhadartál bőrönddel a kezedben: etetés, itatás, vízcsere, tisztálkodás, játék, szabad/nem szabad ételek. 
  • A te nyaralásod is nyugodtabb lesz, ha mindent elrendezel. Végül, mindenképpen add meg a gondozónak az állatorvosod elérhetőségeit, mutasd meg, hol van a macskahordozó. Remélhetőleg nem lesz rá szüksége, de jobb, ha egyből kéznél van.

A PURINA állatorvosai és táplálkozástudományi szakemberei által kifejlesztett Purina ONE száraz és nedves macskaeledelek teljes értékű és kiegyensúlyozott receptúrákkal biztosítják macskád számára a minőségi táplálást. A Purina ONE száraz tápok ropogós textúrával kényeztetik cicádat, míg a nedves eledelek hozzájárulnak a megfelelő hidratációhoz, nem is beszélve az nagyszerű ízvilágról.