Töltelék a hűtőből
A tortilla lapokat tekerheted is, ebből lesz a burrito. A klasszikus mexikói recepthez sokféle finomságot szoktak variálni, de ha van otthon paradicsom, sonka, reszelt sajt és tejföl, akkor csak apróra kell vágnod a paradicsomot és a sonkát. A meleg tortilla lapba mehet egymásra minden és már tekerheted is!
Mi mindennel gazdagíthatod még a tekercsedet?
Mehet bele csemegekukorica, fekete bab, salátalevél, kaliforniai paprika és pirított hagyma is. Ha szereted a dél-amerikai ízvilágot, akkor tegyél ebbe a finomságba avokádókrémet, másnéven guacamole-t, fűszerezésnél pedig ki ne hagyd a friss koriandert.
Húsfélékből a legegyszerűbb a pirított natúr csirkemell apróra vágva, de próbáld ki a marhahúsos vagy a füstölt lazacos verziót is.
Darált marhahúsból érdemes egyszerre többet pici olajon hagymával, fokhagymával lepirítanod. Próbáld ki hozzá a MAGGI Pikáns fűszerkeveréket, ha szereted csípősen!
Két lap közé mindenféle - quesadilla
Néhány húsos variáció, amit érdemes kipróbálni!
Csirkehúsos krémmel
Süss meg kevés olajon a szeletekre vágott fél csirkemellet MAGGI Sültcsirke fűszerkeverékkel ízesítve. Tedd robotgépbe, és aprítsd fel. Adj hozzá fél lilahagymát, egy pohár tejfölt és 10 dkg sajtot. Apríts a keveréken még egyet, és már mehet is a krémes csirke töltelék a két forró tortilla lap közé.
Marhahússal
A burritohoz pirított darált marhahúst két lap közé is teheted, a reszelt sajt és a tejföl ehhez a töltelékhez is jól illik. A marhahúsos quesadillát könnyebbé teszi, ha apróra vágott paradicsomot is szórsz a hús mellett a lapok közé.
A quesadilla töltésénél a kevesebb több! Mindig a lapok közepére rakd a 3-4 evőkanálnyi tölteléket és úgy nyomd össze, ha túltöltöd a széleken ki fog csorogni!
Minden tortillás ételhez tálalhatsz guacamolét, babpürét, barnarizst, paradicsom salsát és sok-sok paradicsomos salátát!
Most igazi mexikói hangulatot teremthetsz, ha a mexikói menü után Dolce Gusto kávékapszuláink közül kipróbálod a legújabb mexikóit, mely a mexikói Chiapas államból származó őrölt pörkölt kávé, ollé!