Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Kedvenc zsenge zöldborsó receptjeink

Spárga receptek, amiket imádni fogsz

Villám menü rohanós napokra

Otthon az egész család, főznél valami finomat, de nincs időd órákig a konyhában állni? Ez a menü tetszeni fog!

Mit szólnál egy gyors leveshez és egy finom gombás árpa rizottóhoz? Különlegesnek hangzik, az elkészítése mégis pofon egyszerű. És még a kiegyensúlyozott étrendbe is beilleszthető!
De haladjunk lépésről-lépésre, és kezdjük a levessel.


Édesburgonya krémleves, sült baconnel (4 főre)

Hozzávalók
1 nagy édesburgonya
1 MAGGI Erőleves kocka
1 gerezd fokhagyma
1/2 csokor metélőhagyma
1 fej vöröshagyma
4 szelet bacon
só, bors ízlés szerint
2-3 ek olaj
1,5 l víz
kevés tej vagy tejszín

  1. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát olajon dinszteld meg.
  2. Add hozzá a kisebb kockákra vágott édesburgonyát, és 2-3 percig kevergetés mellett pirítsd a serpenyőben.
  3. Öntsd fel 1,2 liter forró vízzel, majd morzsolj el benne 1 MAGGI Erőleves kockát.
  4. Míg az édesburgonya megpuhul, serpenyőben pirítsd ropogósra a bacon szeleteket.
  5. Ha a zöldségek már puhák a levesben, botmixerrel pépesítsd, majd ízlés szerint sózd, borsozd. 
  6. A krémesebb állagért adj hozzá kevés tejet vagy tejszínt.
  7. Tálaláskor kínálj mellé pirított bacont és szórj a tetejére apróra vágott metélőhagymát.


Míg a leves fő, nekiláthatsz a főétel elkészítésének is, ami tényleg nagyon egyszerű. Annyira, hogy akár a gyerekeket is bevonhatod egy-egy lépésbe. 

A MAGGI legújabb Kaszotto termékcsaládjának köszönhetően ugyanis gyorsan, pár lépésben, ízletes és a kiegyensúlyozott étrendbe is beilleszthető főétel kerülhet az asztalra. Ezt a krémes, gombás árpagyöngy rizottót, vagy ahogy mi hívjuk kaszottót, készítheted húsmentesen, de felturbózhatod akár pár kocka pirított csirkemellel is! Ez esetben 300g csirkemellet piríts meg olajon, és miután elkészültél a kaszottóval, keverd bele, vagy halmozd a tetejére.

Gombás árpagyöngy rizottó

Hozzávalók
20 g vaj
800 ml víz
1 MAGGI Kaszottó Árparizottó Gombás szósszal

  1. A MAGGI Kaszottó mindkét tasakjának tartalmát keverd össze 800 ml vízzel, és forrald fel. Főzd alacsony lángon fedő alatt 25 percig, alkalmanként keverd meg.
  2. Vedd le az edényt a tűzről, add hozzá a vajat, keverd össze és hagyd állni lefedve 5 percig.

És már kész is! Ugye, hogy szinte gyerekjáték?