Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Spárga receptek, amiket imádni fogsz

A legegyszerűbb gombás recept

Villám menü rohanós napokra

Otthon az egész család, főznél valami finomat, de nincs időd órákig a konyhában állni? Ez a menü tetszeni fog!

Mit szólnál egy gyors leveshez és egy finom gombás árpa rizottóhoz? Különlegesnek hangzik, az elkészítése mégis pofon egyszerű. És még a kiegyensúlyozott étrendbe is beilleszthető!
De haladjunk lépésről-lépésre, és kezdjük a levessel.


Édesburgonya krémleves, sült baconnel (4 főre)

Hozzávalók
1 nagy édesburgonya
1 MAGGI Erőleves kocka
1 gerezd fokhagyma
1/2 csokor metélőhagyma
1 fej vöröshagyma
4 szelet bacon
só, bors ízlés szerint
2-3 ek olaj
1,5 l víz
kevés tej vagy tejszín

  1. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát olajon dinszteld meg.
  2. Add hozzá a kisebb kockákra vágott édesburgonyát, és 2-3 percig kevergetés mellett pirítsd a serpenyőben.
  3. Öntsd fel 1,2 liter forró vízzel, majd morzsolj el benne 1 MAGGI Erőleves kockát.
  4. Míg az édesburgonya megpuhul, serpenyőben pirítsd ropogósra a bacon szeleteket.
  5. Ha a zöldségek már puhák a levesben, botmixerrel pépesítsd, majd ízlés szerint sózd, borsozd. 
  6. A krémesebb állagért adj hozzá kevés tejet vagy tejszínt.
  7. Tálaláskor kínálj mellé pirított bacont és szórj a tetejére apróra vágott metélőhagymát.


Míg a leves fő, nekiláthatsz a főétel elkészítésének is, ami tényleg nagyon egyszerű. Annyira, hogy akár a gyerekeket is bevonhatod egy-egy lépésbe. 

A MAGGI legújabb Kaszotto termékcsaládjának köszönhetően ugyanis gyorsan, pár lépésben, ízletes és a kiegyensúlyozott étrendbe is beilleszthető főétel kerülhet az asztalra. Ezt a krémes, gombás árpagyöngy rizottót, vagy ahogy mi hívjuk kaszottót, készítheted húsmentesen, de felturbózhatod akár pár kocka pirított csirkemellel is! Ez esetben 300g csirkemellet piríts meg olajon, és miután elkészültél a kaszottóval, keverd bele, vagy halmozd a tetejére.

Gombás árpagyöngy rizottó

Hozzávalók
20 g vaj
800 ml víz
1 MAGGI Kaszottó Árparizottó Gombás szósszal

  1. A MAGGI Kaszottó mindkét tasakjának tartalmát keverd össze 800 ml vízzel, és forrald fel. Főzd alacsony lángon fedő alatt 25 percig, alkalmanként keverd meg.
  2. Vedd le az edényt a tűzről, add hozzá a vajat, keverd össze és hagyd állni lefedve 5 percig.

És már kész is! Ugye, hogy szinte gyerekjáték?