Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Csupa színes őszi saláta

Szenzációs, frissítő saláta

Kedvenc zsenge zöldborsó receptjeink

Mert a zsenge zöldborsó annyira tökéletes, hogy kár lenne csak a zöldborsólevesbe tartogatni. Saláta vagy rizottó zöldborsóval? Ugye jöhet?

Ha igazán friss és zsenge zöldborsót csípsz meg, akár magában, egészséges nassolnivalónak is tökéletes. Csak pucolj meg egy adagot, oszd tálkákba, és rágcsáljátok filmnézéshez, vagy csak úgy.

Salátába is jó a nyers zöldborsó, de ha idegenkedsz tőle, vagy nem annyira zsenge a borsód, egy kis forró vízzel “ráijeszthetsz”.

Friss saláta zsenge zöldborsóval

Hozzávalók (4 személyre)

500 g megpucolt zöldborsó 
1 csomag madársaláta vagy rukkola
2 szál újhagyma felkarikázva
3-4 piros retek vékony karikákra vágva
kígyóuborka vagy cukkini vékony karikákra vagy szeletekre vágva
1 csokor petrezselyem apróra vágva

Az öntethez

4 ek olívaolaj
1 ek balzsamecet
1 ek MAGGI Fokhagymás fűszerkeverék

  1. Ha nem elég zsenge a borsód vagy nem szeretnéd nyersen fogyasztani, forró vízben főzd a megpucolt borsót 3 percig, majd öntsd le róla a vizet és csöpögtesd le.
  2. A salátaöntet összetevőit alaposan keverd össze, majd forgasd bele a saláta összetevőit

 

Süss ki kockákra vágott csirkemellet, keverd ezt is a salátába, a tetejére pedig morzsolj fetát, így egy szelet teljes kiőrlésű pirítóssal kész is a teljes értékű ebéd vagy vacsora.

 

Gombás- zöldborsós rizottó

A rizottó készítés sosem volt ennyire egyszerű, mint most. A MAGGI új rizottó termékcsaládunk alapja egy különleges rizottó rizsfajta, a carnaroli rizs, amelyet krémes szósszal tettünk teljessé. Már csak pár friss alapanyag szükséges, hogy változatos és izgalmas rizottót készíts 20 perc alatt.

Hozzávalók (4 személyre)

1 csomag MAGGI gombás rizottó parmezános szósszal
1 kis fej vöröshagyma
25 dkg zöldborsó
25 g vaj
2 ek olaj
700 ml víz

  1. A hagymát vágd apróra, és az olajon pirítsd üvegesre. 
  2. Add hozzá a rizst, pirítsd össze a hagymával és a zöldborsóval 30 másodpercig folyamatos kevergetés közben.
  3. Adj hozzá 700 ml hideg vizet, a szószos tasak tartalmát, keverd össze, és forrald fel.
  4. Közepes lángon, kevergetés mellett főzd 15 percig. Vedd le a tűzről, add hozzá a vajat, alaposan keverd össze és hagyd állni lefedve 5 percig.