Friss saláta zsenge zöldborsóval

Étkezés
Friss saláta zsenge zöldborsóval
Mert a zsenge zöldborsó annyira tökéletes, hogy kár lenne csak a zöldborsólevesbe tartogatni.
4

Hozzávalók

  • 500 g megpucolt zöldborsó 
  • 1 csomag madársaláta vagy rukkola
  • 2 szál újhagyma felkarikázva
  • 3-4 piros retek vékony karikákra vágva
  • kígyóuborka vagy cukkini vékony karikákra vagy szeletekre vágva
  • 1 csokor petrezselyem apróra vágva

Az öntethez

  • 4 ek olívaolaj
  • 1 ek balzsamecet
  • csipet só

Elkészítés

  1. Ha nem elég zsenge a borsód vagy nem szeretnéd nyersen fogyasztani, forró vízben főzd a megpucolt borsót 3 percig, majd öntsd le róla a vizet és csöpögtesd le.
  2. A salátaöntet összetevőit alaposan keverd össze, majd forgasd bele a saláta összetevőit