Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Villámgyors csokis piskóta alapösszetevőkből

Extra kakaós túrószelet, az új kedvenc

Ennek Sacher tortának nem lehet ellenállni

Készíts otthon Sacher tortát! Egy megunhatatlan klasszikus, ami otthon is egyszerűen elkészíthető. Próbáltad már?

Ha így készíted a Sacher tortád puha és szaftos lesz. Kiváló ünnepi alkalmakra vagy ha vendégeket vársz. Egy finom NESCAFÉ® Dolce Gusto ® kávé mellé tálalva igazi kávéházi hangulatot varázsolhatsz otthonodba.

Ha mini tortácskák formájában sütöd, még vagányabb, akár az ünnepi menübe is!


Sacher torta recept (egy 8 személyes tortaformához)

Hozzávalók
180 g vaj
180 g BOCI étcsokoládé
8 db tojás
100 g porcukor
1 cs vaníliás cukor
180 g liszt
6 g sütőpor
1 ek Szerencsi kakaópor
csipet só
200 g baracklekvár
200 g BOCI étcsokoládé a torta bevonáshoz

  1. A vajat a vaníliás cukorral és a porcukor felével keverd habosra, miközben a csokit vízgőz felett felolvasztod.
  2. Add a vajhoz a folyós csokoládét, és keverd össze alaposan. Közben nem baj, ha kicsit lehűl, de legyen keverhető.
  3. Add a vajas csokihoz egyenként a nyolc tojás sárgáját, alaposan dolgozd össze.
  4. A tojásfehérjéket csipet sóval és a porcukor másik felével verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd a csokis krémbe.
  5. Szitáld a keverékhez a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, és keverd simára a masszát.
  6. Tedd a sütőformába, és a masszát simítsd ki a forma széléig.
  7. 160 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen 30 perc alatt süsd meg.
  8. Fejjel lefelé hagyd őket kihűlni, majd vágd őket félbe. A tortalapok közepét kend meg meleg baracklekvárral, majd a tetejére is kenj a lekvárból.
  9. Hagyd ismét fél órát hűlni a tortát. Ha már kihűltek, olvaszd fel a bevonásra szánt csokit, és borítsd be vele a tortát!

 

A kiegyensúlyozott táplálkozásba belefér hetente 2-szer ebéd után egy desszert, de a mértékletességre figyelj!