Nyári saláta gyümölcsökkel

Kényeztető reggeli tojásból

Céklából fasírtot? Igen!

Ha egy zöldségfasírtot mindenképp ki kell próbálni, akkor ez legyen az! Itt az új cékla, azonnal szerezz be egy párat a piacon, és süss belőle gyönyörű, piros fetás céklafasírtot!

Ezt még az is imádni fogja, aki amúgy nem nagy cékla rajongó. Egyébként azt érdemes tudni, hogy a céklának sütve teljesen más az íze, mint a magyar konyhában elterjedt ecetes céklának. Fetával kiegészítve meg tényleg csodás. És annyira jól néz ki, hogy az leírhatatlan.

Így fogyaszd a céklafasírtot:

  • Salátaleveleken fokhagymás-tejföllel, és egy pár szem pirított dióval szuper saláta,
  • Hamburger zsömlében sajttal, zöldségekkel és majonézzel igazi vega burger. 
  • Magában egy finom mártogatóssal egészséges nassolnivaló.
  • Tejszínes csirke mellé szuper köret

 

Nestlé tippünk
Készíts hozzá percek alatt sajtszószt MAGGI Sajtszósz alapból, ami tartósítószer hozzáadása nélkül, olyan alapanyagokból készült, amiket a saját konyhádból is ismersz.


Fetás céklafasírt recept

Hozzávalók (kb. 6 fasírthoz vagy 3 cékla burger pogácsához)
1 bögre reszelt cékla (kb. 1 közepes méretű céklából lesz ennyi)
3/4 bögre apró szemű zabpehely
1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
1 gerezd fokhagyma összezúzva
1 tojás
5 dkg feta összemorzsolva
só, bors ízlés szerint
1 tk MAGGI Fasírt fűszerkeverék

  1. Keverd össze a hozzávalókat, és gyúrj belőle masszát. Hűtőben hagyd állni kb. 20 percet.
  2. Formázz a masszából fasírtokat.
  3. Kevés olajon, serpenyőben süsd mindkét oldalát kb. 5 percig, míg aranybarna lesz. Alacsony lángon süsd, különben a külseje megég, belül pedig nem sül át. 

 

Ha nem szeretsz olajon sütni, próbáld ki 200 fokra előmelegített sütőben sütőpapíron, vagy most, hogy itt a szép idő, grillezve.