Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Tippek medvehagyma felhasználásához

Zöldségpörkölt egy kis csavarral

Céklából fasírtot? Igen!

Ha egy zöldségfasírtot mindenképp ki kell próbálni, akkor ez legyen az! Itt az új cékla, azonnal szerezz be egy párat a piacon, és süss belőle gyönyörű, piros fetás céklafasírtot!

Ezt még az is imádni fogja, aki amúgy nem nagy cékla rajongó. Egyébként azt érdemes tudni, hogy a céklának sütve teljesen más az íze, mint a magyar konyhában elterjedt ecetes céklának. Fetával kiegészítve meg tényleg csodás. És annyira jól néz ki, hogy az leírhatatlan.

Így fogyaszd a céklafasírtot:

  • Salátaleveleken fokhagymás-tejföllel, és egy pár szem pirított dióval szuper saláta,
  • Hamburger zsömlében sajttal, zöldségekkel és majonézzel igazi vega burger. 
  • Magában egy finom mártogatóssal egészséges nassolnivaló.
  • Tejszínes csirke mellé szuper köret

 

Nestlé tippünk
Készíts hozzá percek alatt sajtszószt MAGGI Sajtszósz alapból, ami tartósítószer hozzáadása nélkül, olyan alapanyagokból készült, amiket a saját konyhádból is ismersz.


Fetás céklafasírt recept

Hozzávalók (kb. 6 fasírthoz vagy 3 cékla burger pogácsához)
1 bögre reszelt cékla (kb. 1 közepes méretű céklából lesz ennyi)
3/4 bögre apró szemű zabpehely
1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
1 gerezd fokhagyma összezúzva
1 tojás
5 dkg feta összemorzsolva
só, bors ízlés szerint
1 tk MAGGI Fasírt fűszerkeverék

  1. Keverd össze a hozzávalókat, és gyúrj belőle masszát. Hűtőben hagyd állni kb. 20 percet.
  2. Formázz a masszából fasírtokat.
  3. Kevés olajon, serpenyőben süsd mindkét oldalát kb. 5 percig, míg aranybarna lesz. Alacsony lángon süsd, különben a külseje megég, belül pedig nem sül át. 

 

Ha nem szeretsz olajon sütni, próbáld ki 200 fokra előmelegített sütőben sütőpapíron, vagy most, hogy itt a szép idő, grillezve.