Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Spárga receptek, amiket imádni fogsz

Zöldségpörkölt egy kis csavarral

3 recept snidlingből

Ha már kinőtt a gyerekekkel ültetett snidling, kóstoljátok meg! A metélőhagyma amellett, hogy finom, számos pozitív élettani hatással bír. Érdemes rendszeresen fogyasztani.

A hagymafélék immunrendszert segítő hatásáról gyakran hallunk. A fokhagymához, vöröshagymához hasonlóan a metélőhagyma is tartalmaz olyan kéntartalmú vegyületeket, amelyeknek baktériumölő hatása van. Éppen ezért érdemes télen és a tavaszi megbetegedések időszakában gyakrabban fogyasztani a hagymaféléket, hiszen segíthetnek immunrendszerünknek a fertőzések elkerülésében, leküzdésében.

A metélőhagymát pedig még azok is kedvelik, akik amúgy ódzkodnak a hagymák csípősségétől. Intenzív illata és íze miatt számos étel - szendvicskrémek, levesek, saláták, mártások - kedvelt alapanyaga, amit még a gyerekek is biztosan szívesen megesznek. 

 

Snidlinges túrókrém

A kiegyensúlyozott reggeli fontos alapanyagai a fehérjékben és kalciumban gazdag tejtermékek. A változatosan elkészített túrókrémek teljes kiőrlésű pékárura kenve gyors és egészséges megoldást jelentenek, hogy jól induljon a nap. 

Hozzávalók
1 kis doboz tejföl
10 dkg túró 
metélőhagyma felaprítva, ízlés szerint
só, bors ízlés szerint

A hozzávalókat egyszerűen keverd össze, és kend a szendvicsre!

Játssz Nestlé termékeinkkel és nyerj akár egy Renault Clio-t vagy a napi vásárlási utalványok egyikét! A részletekért kattints a képre!

 

Metélőhagyma krémleves

Hozzávalók
2 nagy csokor metélőhagyma felaprítva 
2 ek vaj
4 szelet szikkadt kenyér 
6 dl víz
1 MAGGI Zöldségleveskocka
2 dl tejszín
2 tojássárgája
5 dkg sajt 

  1. Vágd le a kenyér héját, majd szeleteld kis kockákra. A kenyér kockákat egy lábasban, olvasztott vajon pirítsd meg. 
  2. Add hozzá a felaprított metélőhagymát, és még egy pár percig pirítsd. 
  3. Öntsd fel a forró vízből és a MAGGI Zöldségleveskockából készült alaplével, és lassú tűzön főzd össze. Botmixerrel pépesítsd krémesre.
  4. A tejszínt keverd el alaposan a tojássárgájával, és állandó kevergetés öntsd a levesbe. 
  5. Még egy percre tedd vissza a tűzhelyre, majd szórd bele a sajtot, és keverd addig, míg felolvad. 
Érdemes egy kicsit intenzívebb ízű sajtot választani a levesbe, mint például egy finom brie, vagy akár egy enyhén füstölt sajt.


Penne snidlinges sajtszósszal

Igazából bármilyen formájú tésztából finom, de mi legjobban pennéből vagy fusilliből szeretjük.

Hozzávalók (2 személyre)
190 g penne vagy fusilli
1 kis fej vöröshagyma felaprítva
1 gerezd fokhagyma összezúzva
2 ek olaj
2 dl főzőtejszín
10 dkg natúr krémsajt
5 dkg gorgonzola
1-2 csokor snidling felaprítva
5 dkg dió feldarabolva
1 ek MAGGI Sültkrumpli Fűszerkeverék

  1. A tésztát forró, sós vízben főzd al dente-re, azaz éppen csak puhuljon meg, de ne legyen túl puha. Közben a diót száraz serpenyőben pirítsd meg, egy másik serpenyőben forró olajon fonnyaszd meg a felaprított vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát. 
  2. Add hozzá a főzőtejszínt, a krémsajtot, a gorgonzolát, és a fűszerkeveréket, és főzd sűrű krémmé. 
  3. Add hozzá a snidlinget, keverj rajta párat, majd a szószt keverd össze a kifőtt tésztával.
  4. Tálaláskor szórd meg pirított dióval, és kevés friss snidlinggel.