Szórakoztató, kreatív elfoglaltság a gyerekeknek?

Gyerek
Szórakoztató, kreatív elfoglaltság a gyerekeknek?
Ez még fejleszti is a gyerekek készségeit!

Ha már otthon ragadtatok, töltsétek az együtt töltött időt hasznos és egyben szórakoztató programokkal.

Ezt ráadásul egyedül is tudják végezni a gyerekek, így te közben akár intézheted egyéb teendőidet is. Persze mutatunk olyan változatot is, ami egy komplett családi móka.
Hogy mi ez az izgalmas készségfejlesztő program? Mondhatnánk úgy is, hogy olvasás- és rajzóra egyben.
A lényeg a következő: A gyerekek olvassanak el egy rövid történetet, majd rajzolják le. Akár a kedvenc jelenetüket is papírra vethetik, vagy képregény formában, több jelenetben is elmesélhetik, miről szólt a mese.
Ennek a meserajzolásnak természetesen számtalan változata létezik.

  • Nagyobb gyerekek önállóan olvashatják a történetet.
  • Ha több gyerekkel vagytok otthon, akár az is lehet, hogy a nagyobb felolvas a kisebbnek, de a rajzolásban már mindenki részt vesz.
  • Rövid, pár oldalas meséknél az is vicces, ha miután egyikük elolvasta a történetet, elmeséli a másiknak. Így nem csak mókás jeleneteknek lesztek részesei, hanem a gyerekek ezen a téren is fejlődnek közben.
  • Kisebb gyerekeknek a felnőttek is olvashatnak, így nekik az ábrázolás jut majd. Ha napközben nem érsz rá mesét olvasni, nyugodtan kösd össze az esti meseolvasást a másnapi rajzórával.

A felnőttek is jobban ráérnek? Családi programnak egy kicsit csavarunk a feladaton:

Rajzoljatok felváltva a papírra egy-egy elemet, így apránként bontakozik ki a kép. Mindenki az előző rajzokhoz igazodjon. Például, ha az első rajz egy bicikli, akkor ahhoz passzolhat egy domb, egy út, de akár jöhet egy autó vagy egy kutya is. Közben történet meséléssel illusztráljátok a képet.

Akkor lesz igazán izgalmas és szórakoztató a családi rajzolás, ha kis, egyedi rajzokkal haladtok előre, így sokkal részletesebb lehet a kép, és hosszabban lehet mesélni is hozzá.

Amíg van hely a papíron, addig ne hagyjátok abba! Amikor már sok részlet felkerült, akkor is könnyen alakíthattok a képen, jöhet hirtelen eső, vagy egy tündér, akitől kívánhattok!

Bár szórakoztató elfoglaltság, mégis szükséges hozzá az energia, hogy beinduljon a fantáziátok. A gyerekek biztosan örülni fognak egy bögre NESQUIK kakaónak, a felnőttek pedig örömmel isszák majd kedvenc NESCAFÉ kávéjukat.