Süss Mikulás muffinokat a gyerekekkel

Étkezés
Mikulás muffin
A közös sütés-főzés szuper program, főleg ha ezeket a Mikulás muffinokat készítitek.

udtad, hogy  azok a gyerekek, akik részt vesznek az ételek elkészítésében nagyobb eséllyel eszik meg a finom és tápláló fogásokat? 

A közös sütés-főzés különösen izgalmas, ha olyan recepteket választasz, amik nem csak finomak, de mutatósak is. Ezek a Nestlé CHEERIOS Zab almás-fahéjas gabonapehelyből készült Mikulás muffinok biztosan tetszeni fognak. Marton Adrienn receptjét ti is egyszerűen elkészíthetitek otthon a gyerekekkel. Kipróbáljátok?

Mikulás muffinok

Süss Mikulás muffinokat a gyerekekkel

Hozzávalók

  • 150 g Nestlé Cheerios Zab almás-fahéjas gabonapehely 
  • 100 g étcsoki
  • 100 g vaj
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 80 g cukor 
  • 50 g kakaópor
  • 80 g liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 100 g ricotta
  • 15 db eper
  • 500 ml tejszín 
  • 200 g mascarpone
  • 2 ek vaj 

Elkészítés

  1. A csokit vízgőz felett olvaszd meg, keverd össze külön a száraz és külön a nedves hozzávalókat. 
  2. A lisztes keverékhez add hozzá az olvasztott csokoládét, majd keverd a tojásos masszához.
  3. Kivajazott öntsd muffinformába, majd 180 fokos előmelegített sütőben süsd készre 20-25 perc alatt. 
  4. Verd fel a hideg tejszínhabot, majd fokozatosan keverd hozzá a mascarponét. 
  5. Az epret tisztítsd meg.
  6. Amikor a muffinok megsültek, várd meg, hogy kihűljenek, majd vágd egyenesre a tetejüket és fordítsd fejjel lefelé őket. 
  7. A felvert tejszínhabot töltsd habzsákba, ízlés szerint nyomd a muffinokra, majd díszítsd eperszemekkel.