A közös sütés-főzés szuper program, főleg ha ezeket a Mikulás muffinokat készítitek.
udtad, hogy azok a gyerekek, akik részt vesznek az ételek elkészítésében nagyobb eséllyel eszik meg a finom és tápláló fogásokat?
A közös sütés-főzés különösen izgalmas, ha olyan recepteket választasz, amik nem csak finomak, de mutatósak is. Ezek a Nestlé CHEERIOS Zab almás-fahéjas gabonapehelyből készült Mikulás muffinok biztosan tetszeni fognak. Marton Adrienn receptjét ti is egyszerűen elkészíthetitek otthon a gyerekekkel. Kipróbáljátok?
Mikulás muffinok
Hozzávalók
- 150 g Nestlé Cheerios Zab almás-fahéjas gabonapehely
- 100 g étcsoki
- 100 g vaj
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- 80 g cukor
- 50 g kakaópor
- 80 g liszt
- 2 tk sütőpor
- 100 g ricotta
- 15 db eper
- 500 ml tejszín
- 200 g mascarpone
- 2 ek vaj
Elkészítés
- A csokit vízgőz felett olvaszd meg, keverd össze külön a száraz és külön a nedves hozzávalókat.
- A lisztes keverékhez add hozzá az olvasztott csokoládét, majd keverd a tojásos masszához.
- Kivajazott öntsd muffinformába, majd 180 fokos előmelegített sütőben süsd készre 20-25 perc alatt.
- Verd fel a hideg tejszínhabot, majd fokozatosan keverd hozzá a mascarponét.
- Az epret tisztítsd meg.
- Amikor a muffinok megsültek, várd meg, hogy kihűljenek, majd vágd egyenesre a tetejüket és fordítsd fejjel lefelé őket.
- A felvert tejszínhabot töltsd habzsákba, ízlés szerint nyomd a muffinokra, majd díszítsd eperszemekkel.