Étkezés
Ez a tál nem csak egy vizuális kényeztetés, hanem vitaminban gazdag és szuper finom is.
4
Hozzávalók
- 1 csomag Garden Gourmet Grillezett Falatok
- 1 ek olaj
- 300 g jázmin rizs
- 2 db répa lereszelve
- ¼ fej lilakáposzta
- 1 db édesburgonya (kb 400 g)
- 1 ek Maggi ízvarázs ételízesítő
- só, bors ízlés szerint
- 1 ek szójaszósz
- 1 marék babcsíra
- 200 g piros retek vékony karikákra szeletelve
- pirított szezámmag ízlés szerint
Elkészítés
- A jázmin rizst forró, sós vízben főzd puhára.
- Az édesburgonyát pucold meg, vágd kockákra, és 1,5 liter forró, Maggi Ízvarázzsal fűszerezett vízben főzd puhára. Ha megfőtt, vedd ki a főzővízből, tedd turmixgépbe kb. 1 dl főzővízzel, és turmixold krémes állagúra. Ha nem elég krémes, adj még hozzá kevés főzővizet.
- Míg a rizs és az édesburgonya készül, reszeld le a répát, a lilahagymát vágd vékony csíkokra, enyhén sózd meg és keverd össze a szójaszósszal.
- A Garden Gourmet Grillezett Falatokat forró serpenyőben 1 ek olajon süsd 4-7 percig.
- Mikor a rizs kifőtt, az édesburgonyakrém elkészült és a vegetáriánus falatok is kisültek, már csak a tál összeállítása van hátra: egy mély tálba alulra tedd a rizst, erre pedig egymás mellé tedd fel a különböző feltéteket: a Garden Gourmet Grillezett Falatokat, a káposztát, répát, babcsírát, retket, középre jöhet az édesburgonyakrém, az egészet pedig szórd meg pirított szezámmaggal.