Poke-tál Garden Gourmet Grillezett Falatokkal

Étkezés
Poke-tál Garden Gourmet Grillezett Falatokkal
Ez a tál nem csak egy vizuális kényeztetés, hanem vitaminban gazdag és szuper finom is.
4

Hozzávalók

  • 1 csomag Garden Gourmet Grillezett Falatok
  • 1 ek olaj
  • 300 g jázmin rizs
  • 2 db répa lereszelve
  • ¼ fej lilakáposzta
  • 1 db édesburgonya (kb 400 g)
  • 1 ek Maggi ízvarázs ételízesítő
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 marék babcsíra
  • 200 g piros retek vékony karikákra szeletelve
  • pirított szezámmag ízlés szerint

Elkészítés

  1. A jázmin rizst forró, sós vízben főzd puhára.
  2. Az édesburgonyát pucold meg, vágd kockákra, és 1,5 liter forró, Maggi Ízvarázzsal fűszerezett vízben főzd puhára. Ha megfőtt, vedd ki a főzővízből, tedd turmixgépbe kb. 1 dl főzővízzel, és turmixold krémes állagúra. Ha nem elég krémes, adj még hozzá kevés főzővizet. 
  3. Míg a rizs és az édesburgonya készül, reszeld le a répát, a lilahagymát vágd vékony csíkokra, enyhén sózd meg és keverd össze a szójaszósszal.
  4. A Garden Gourmet Grillezett Falatokat forró serpenyőben 1 ek olajon süsd 4-7 percig.
  5. Mikor a rizs kifőtt, az édesburgonyakrém elkészült és a vegetáriánus falatok is kisültek, már csak a tál összeállítása van hátra: egy mély tálba alulra tedd a rizst, erre pedig egymás mellé tedd fel a különböző feltéteket: a Garden Gourmet Grillezett Falatokat, a káposztát, répát, babcsírát, retket, középre jöhet az édesburgonyakrém, az egészet pedig szórd meg pirított szezámmaggal.