Étkezés
Ha egyszer megkóstoljátok, biztosan rendszeresíteni fogod majd a menüben. Igazi gyerekbarát fogás, amit ráadásul pofonegyszerű elkészíteni.
6
Hozzávalók
A húsos raguhoz:
- 50 dkg darált hús (sovány sertés vagy marha)
- 1 üveg MAGGI Klasszikus bolognai szósz
- 1 fej vöröshagyma felaprítva
- 2 gerezd fokhagyma összezúzva
- 2 sárgarépa lereszelve
- 15 dkg zöldborsó
- 1 ág friss rozmaring aprítva (vagy 1 tk őrölt rozmaring)
- 2 ág kakukkfű aprítva (vagy 2 tk őrölt kakukkfű)
- 1 tk Worchestershire szósz - elhagyható
- 1 dl száraz vörösbor
- 3-4 ek olívaolaj
- só, bors ízlés szerint
A krumplipüréhez:
- 50 dkg burgonya
- 5 dkg margarin
- 1,5 dl tej
- 2 tojássárgája
- só, bors ízlés szerint
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítés
- A raguhoz az aprított vöröshagymát olajon pirítsd üvegesre, add hozzá a reszelt sárgarépát, zöldborsót és a fokhagymát, és 1-2 percig pirítsd őket.
- Ezután tedd a serpenyőbe a darált húst is, szórd rá a rozmaringot és a kakukkfüvet, pirítsd, amíg a hús kifehéredik.
- Öntsd rá a MAGGI paradicsomszószt, a vörösbort és a Worchestershire szószt, körülbelül 5 percig rotyogtasd.
- Sózd, borsozd ízlés szerint. Ha kész, öntsd a ragut hőálló tál aljába.
- Közben a krumplit hámozd meg, vágd kockákra, főzd meg sós vízben, majd amikor megpuhult, a víz leöntése után margarin és tej hozzáadásával készíts belőle krumplipürét. Ízlés szerint sózd, borsozd, add hozzá a tojássárgákat és a reszelt sajt felét. Alaposan keverd össze, majd a húsos ragu tetején oszlasd el egyenletesen.
- Szórd a tetejére a maradék sajtot, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süsd aranybarnára.