Pásztorpite recept

Étkezés
Pásztorpite recept
Ha egyszer megkóstoljátok, biztosan rendszeresíteni fogod majd a menüben. Igazi gyerekbarát fogás, amit ráadásul pofonegyszerű elkészíteni.
6

Hozzávalók

A húsos raguhoz: 

  • 50 dkg darált hús (sovány sertés vagy marha) 
  • 1 üveg MAGGI Klasszikus bolognai szósz 
  • 1 fej vöröshagyma felaprítva 
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva 
  • 2 sárgarépa lereszelve 
  • 15 dkg zöldborsó 
  • 1 ág friss rozmaring aprítva (vagy 1 tk őrölt rozmaring) 
  • 2 ág kakukkfű aprítva (vagy 2 tk őrölt kakukkfű) 
  • 1 tk Worchestershire szósz - elhagyható 
  • 1 dl száraz vörösbor 
  • 3-4 ek olívaolaj 
  • só, bors ízlés szerint 

A krumplipüréhez: 

  • 50 dkg burgonya 
  • 5 dkg margarin 
  • 1,5 dl tej 
  • 2 tojássárgája 
  • só, bors ízlés szerint 
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés

  1. A raguhoz az aprított vöröshagymát olajon pirítsd üvegesre, add hozzá a reszelt sárgarépát, zöldborsót és a fokhagymát, és 1-2 percig pirítsd őket.  
  2. Ezután tedd a serpenyőbe a darált húst is, szórd rá a rozmaringot és a kakukkfüvet, pirítsd, amíg a hús kifehéredik.  
  3. Öntsd rá a MAGGI paradicsomszószt, a vörösbort és a Worchestershire szószt, körülbelül 5 percig rotyogtasd.  
  4. Sózd, borsozd ízlés szerint. Ha kész, öntsd a ragut hőálló tál aljába. 
  5. Közben a krumplit hámozd meg, vágd kockákra, főzd meg sós vízben, majd amikor megpuhult, a víz leöntése után margarin és tej hozzáadásával készíts belőle krumplipürét. Ízlés szerint sózd, borsozd, add hozzá a tojássárgákat és a reszelt sajt felét. Alaposan keverd össze, majd a húsos ragu tetején oszlasd el egyenletesen.  
  6. Szórd a tetejére a maradék sajtot, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süsd aranybarnára.