Paradicsomos-zöldfűszeres rizottó kecskesajttal

Étkezés
Paradicsomos-zöldfűszeres rizottó kecskesajttal
Elkészítése roppant egyszerű, a paradicsomos szósz pedig igazi friss, nyárias hangulatot kölcsönöz neki.
4

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vízből és MAGGI Zöldséges levesalapból készíts alaplevet, amit folyamatosan tarts forrón. A rizottó készítésnél nagyon fontos, hogy az alaplé mindig forró legyen.
  2. Vastag fenekű lábasban 1 ek vajon dinszteld meg az apróra vágott hagymát, majd öntsd rá a rizst, és folyamatos kevergetés mellett pirítsd üvegesre, de ne várd meg, míg a rizs ténylegesen pirulni kezd. Amikor üveges, tegyél rá 1 ek vajat, majd jöhet rá kb. 1dl fehérbor.
  3. Amikor a fehérbor elfőtt, kezdd el hozzáadagolni az alaplevet. Egyszerre mindig csak kevés alaplevet adj hozzá, és lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett főzd. Amikor elfőtte a levét, adagolj hozzá újra alaplevet (mindig kb. 1 merőkanállal). Ezt addig ismételd, míg a rizs „al dente”-re fő, tehát nem lesz málósan puha, de már nem is kemény. 
  4. Közben lassú tűzön forrósítsd fel a Maggi Zöldfűszeres paradicsomszószt.
  5. Amikor a rizs al dente, keverd bele a forró paradicsomszószt.
  6. Sózd, borsozd, de csak óvatosan, mert az alaplé és a szósz már eleve fűszeres. 
  7. Vedd le a tűzről, keverj hozzá 1-2 ek reszelt parmezánt. Hagyd állni egy percet, ekkor lesz igazán krémes a rizottó. 
  8. Tálaláskor morzsolj a tetejére kecskesajtot!