Étkezés
Elkészítése roppant egyszerű, a paradicsomos szósz pedig igazi friss, nyárias hangulatot kölcsönöz neki.
4
Hozzávalók
- 3 dl Maggi Zöldfűszeres Bolognai szósz
- 6-8 dkg lágy kecskesajt
- 300 g rizottó rizs
- 1,5 l víz
- 5 ek MAGGI Házias levesalap - Zöldség
- 1 dl fehérbor
- 1 db közepes hagyma apróra vágva
- 2 púpozott ek reszelt parmezán sajt + 2 ek a tálaláshoz
- 2 ek olaj
- 2 ek vaj (hideg)
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés
- A vízből és MAGGI Zöldséges levesalapból készíts alaplevet, amit folyamatosan tarts forrón. A rizottó készítésnél nagyon fontos, hogy az alaplé mindig forró legyen.
- Vastag fenekű lábasban 1 ek vajon dinszteld meg az apróra vágott hagymát, majd öntsd rá a rizst, és folyamatos kevergetés mellett pirítsd üvegesre, de ne várd meg, míg a rizs ténylegesen pirulni kezd. Amikor üveges, tegyél rá 1 ek vajat, majd jöhet rá kb. 1dl fehérbor.
- Amikor a fehérbor elfőtt, kezdd el hozzáadagolni az alaplevet. Egyszerre mindig csak kevés alaplevet adj hozzá, és lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett főzd. Amikor elfőtte a levét, adagolj hozzá újra alaplevet (mindig kb. 1 merőkanállal). Ezt addig ismételd, míg a rizs „al dente”-re fő, tehát nem lesz málósan puha, de már nem is kemény.
- Közben lassú tűzön forrósítsd fel a Maggi Zöldfűszeres paradicsomszószt.
- Amikor a rizs al dente, keverd bele a forró paradicsomszószt.
- Sózd, borsozd, de csak óvatosan, mert az alaplé és a szósz már eleve fűszeres.
- Vedd le a tűzről, keverj hozzá 1-2 ek reszelt parmezánt. Hagyd állni egy percet, ekkor lesz igazán krémes a rizottó.
- Tálaláskor morzsolj a tetejére kecskesajtot!