Kókuszkrémes zöldségpörkölt

Étkezés
Zöldségpörkölt kókuszkrémmel
Úgy indul, mint egy hagyományos pörkölt, aztán két összetevő az egészet megváltoztatja...
4

Hozzávalók

  • 40 dkg gomba megpucolva, feldarabolva 
  • 2 kisebb cukkini megmosva, kisebb kockákra vágva 
  • 1 kis fej vöröshagyma felaprítva 
  • 1 gerezd fokhagyma összezúzva 
  • 1 paprika apróra vágva 
  • 2 paradicsom apróra vágva 
  • kb. 2 dl víz 
  • 2 tk MAGGI Sültkrumpli fűszerkeverék 
  • 2 tk őrölt római kömény 
  • 1 tk őrölt koriander 
  • 2 dl kókuszkrém 
  • 2-3 ek olaj 

Elkészítés

  1. Lábosban, forró olajon pirítsd meg a vöröshagymát, dobd rá a zúzott fokhagymát, és mielőtt az is megpirulna, add hozzá a fűszereket. Hagyd, hogy jól feloldódjanak az olajos hagymában, és kieresszék aromájukat. Ez 1-2 perc. 
  2. Tedd az edénybe a paradicsomot és a paprikát is, önts rá kevés vizet, és várj, míg lassú tűzön megpuhulnak. Ha elfő a víz, pótold. 
  3. Ha a pörkölt alap elkészült, tedd bele a cukkinit és a gombát, pirítsd 2 percig, önts rá kb. 1 dl vizet, és főzd, míg az összes zöldség megpuhul.  
  4. Keverd bele a kókuszkrémet, és kóstolás után, ízlés szerint sózd, borsozd. 
  5. Míg a pörkölt fő, köretnek főzz ki mellé barna rizst, kölest vagy kuszkuszt.