Étkezés
Úgy indul, mint egy hagyományos pörkölt, aztán két összetevő az egészet megváltoztatja...
4
Hozzávalók
- 40 dkg gomba megpucolva, feldarabolva
- 2 kisebb cukkini megmosva, kisebb kockákra vágva
- 1 kis fej vöröshagyma felaprítva
- 1 gerezd fokhagyma összezúzva
- 1 paprika apróra vágva
- 2 paradicsom apróra vágva
- kb. 2 dl víz
- 2 tk MAGGI Sültkrumpli fűszerkeverék
- 2 tk őrölt római kömény
- 1 tk őrölt koriander
- 2 dl kókuszkrém
- 2-3 ek olaj
Elkészítés
- Lábosban, forró olajon pirítsd meg a vöröshagymát, dobd rá a zúzott fokhagymát, és mielőtt az is megpirulna, add hozzá a fűszereket. Hagyd, hogy jól feloldódjanak az olajos hagymában, és kieresszék aromájukat. Ez 1-2 perc.
- Tedd az edénybe a paradicsomot és a paprikát is, önts rá kevés vizet, és várj, míg lassú tűzön megpuhulnak. Ha elfő a víz, pótold.
- Ha a pörkölt alap elkészült, tedd bele a cukkinit és a gombát, pirítsd 2 percig, önts rá kb. 1 dl vizet, és főzd, míg az összes zöldség megpuhul.
- Keverd bele a kókuszkrémet, és kóstolás után, ízlés szerint sózd, borsozd.
- Míg a pörkölt fő, köretnek főzz ki mellé barna rizst, kölest vagy kuszkuszt.