Halas taco magyarosan

Étkezés
Halas taco magyarosan
Tökéletes megoldás ha a gyerekekkel szeretnéd megkedveltetni a halat, de akkor is, ha az ünnepi vacsoráról maradt halat szeretnéd feldolgozni.
4

Hozzávalók

  • 6-8 taco kagyló vagy kis tortilla lap 
  • 450 g tőkehal vagy pangasius filé 
  • 1 db MAGGI halászlé kocka 
  • 3-4 ek olaj 
  • 1 kis doboz tejföl 
  • 1 ek friss citromlé 
  • 1 gerezd fokhagyma 
  • 1 kis csokor petrezselyem 
  • 1 csomag vegyes saláta mix 
  • 1 avokádó - elhagyható 
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. A MAGGI halászlé kockát morzsold az olajba, alaposan keverd el, majd kend be vele a kockákra vágott halfiléket. 
  2. Forró serpenyőben pár perc alatt süsd puhára a halat,  
  3. A tejfölt keverd össze a fokhagymával és a citromlével. 
  4. Az avokádót pucold meg és vágd kis kockákra, kevés citromlével locsold meg, hogy ne barnuljon be, csipet sóval fűszerezd. 
  5. Száraz serpenyőben a kis tortilla lapok mindkét oldalát pirítsd meg, halmozz bele egy adag salátát, tedd rá a halat, a kis szeletekre vágott avokádót, és locsold meg a tejfölös szósszal, szórj rá petrezselymet.