Étkezés
Tökéletes megoldás ha a gyerekekkel szeretnéd megkedveltetni a halat, de akkor is, ha az ünnepi vacsoráról maradt halat szeretnéd feldolgozni.
4
Hozzávalók
- 6-8 taco kagyló vagy kis tortilla lap
- 450 g tőkehal vagy pangasius filé
- 1 db MAGGI halászlé kocka
- 3-4 ek olaj
- 1 kis doboz tejföl
- 1 ek friss citromlé
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 csomag vegyes saláta mix
- 1 avokádó - elhagyható
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés
- A MAGGI halászlé kockát morzsold az olajba, alaposan keverd el, majd kend be vele a kockákra vágott halfiléket.
- Forró serpenyőben pár perc alatt süsd puhára a halat,
- A tejfölt keverd össze a fokhagymával és a citromlével.
- Az avokádót pucold meg és vágd kis kockákra, kevés citromlével locsold meg, hogy ne barnuljon be, csipet sóval fűszerezd.
- Száraz serpenyőben a kis tortilla lapok mindkét oldalát pirítsd meg, halmozz bele egy adag salátát, tedd rá a halat, a kis szeletekre vágott avokádót, és locsold meg a tejfölös szósszal, szórj rá petrezselymet.