Étkezés
Dobd össze gyorsan ezt az ínycsiklandó vegán quesadillát, a barátok és a család is imádni fogja!
4
Hozzávalók
- 2 csomag Sensational Mince
- 4 nagy tortilla lap
- 300 g sütőtök
- 3 db közepes hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db fekete bab konzerv
- 2 db kis jalapeno
- 100 g vegán termék sajt helyettesítésére
- 40 ml növényi olaj
- 2 db avokádó
- 2 db paradicsom
- 1 db kezeletlen citrom leve
- 1 csokor koriander felaprítva
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés
- Hámozd meg és magozd ki a tököt, majd reszeld le és keverd el egy teáskanálnyi sóval. Tedd félre, amíg előkészíted a többi hozzávalót.
- Hámozd meg a fokhagymát és zúzd össze. Hámozd meg a hagymákat, másfél hagymát tegyél félre az avokádó salátához, a többit pedig vágd apróra. A fokhagymával együtt kb. 3 percig süsd olajon. Eközben aprítsd fel a jalapenot is.
- Add a Garden Gourmet Sensational Mince-et az olajon sülő hagymához és fokhagymához, keverd össze, majd öntsd hozzá a feldarabolt jalapenot is.
- Végül 175 ml vizet és a fekete babot is öntsd a serpenyőbe, és keverd el jól. 5-10 percig hagyd az ételt forrni, ízlés szerint adj hozzá sót.
- Közben elkezdheted készíteni az avokádó salátát. Ehhez hámozd meg az avokádókat és távolítsd el a magokat. Az avokádót, a paradicsomokat, és a félretett hagymát is vágd kockákra. Vágd apróra a koriandert, majd facsard a citrom levét a hozzávalókra. Keverd el az összetevőket és sózd ízlés szerint.
- A vegán daráltas mixet kend a kiterített tortilla egyik felére, szórj rá sózott, reszelt tököt, valamint a vegán sajthelyettesítőt.
- A tortilla üres felét hajtsd fel, majd az így elkészült quesadilla mindkét oldalát grillezd kb. 2-2 percig, amíg kívül ropogóssá, belül pedig meleggé válik. Ha nincs grilled, serpenyőben, sütőben vagy melegszendvics sütőben is sütheted.
- Tálald az avokádó salsával együtt!