Étkezés
Ha a hideg napokon egy kis kényeztetésre vágysz, dobd össze ezt a csőben sült tésztát Garden Gourmet Zöldséggolyókkal!
2
Hozzávalók
- 1 csomag Garden Gourmet Zöldséggolyó
- 400 g sütőtök
- 150 g cukkini
- 1 hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 nagy paradicsom
- olaj a sütéshez
- 200 g teljes kiőrlésű tészta
- 1 ek paradicsompüré
- só, bors ízlés szerint
- 2 szál friss vagy 1 kk szárított kakukkfű
- 125 g reszelt vegán termék sajt helyettesítésére
Elkészítés
- Pucold meg a sütőtököt, majd kockázd fel. A felkockázott sütőtök felét főzd puhára forró, sós vízben.
- Vágd kis kockákra a cukkinit és a paradicsomot is, a hagymát és a fokhagymát pedig aprítsd fel.
- A tésztát főzd ki a csomagoláson található utasítások szerint, közben melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
- Kevés olívaolajon dinszteld meg a hagymát és a fokhagymát, majd add hozzá a kakukkfüvet, a cukkinit és a megmaradt, nyers sütőtököt. Fedd le a serpenyőt, és párold a zöldségeket kb. 10 percig.
- Add a zöldségmixhez a paradicsompürét és a kockázott paradicsomot. Rövid ideig süsd tovább a keveréket, majd sóval és borssal ízesítsd.
- A megfőtt tököt csepegtesd le, turmixold krémesre, majd add hozzá a zöldségkeverékhez.
A kifőtt tésztát is keverd a zöldségekhez. Minél több tökpürét adsz a szószhoz, annál krémesebb lesz az egész. - Egy serpenyőbe önts kevés olajat, és süsd ki rajta a zöldséggolyókat. A tésztás-zöldséges keveréket kanalazd egy tepsibe és tedd a tetejére a már kisütött golyókat. A tetejére szórj reszelt vegán sajthelyettesítőt., majd kb. 10 percig süsd a sütőben az ételt – amíg a sajthelyettesítő megolvad, és kicsit megpirul.