Csőben sült sütőtökös tészta zöldséggolyókkal

Étkezés
Csőben sült sütőtökös tészta zöldséggolyókkal
Ha a hideg napokon egy kis kényeztetésre vágysz, dobd össze ezt a csőben sült tésztát Garden Gourmet Zöldséggolyókkal!
2

Hozzávalók

  • 1 csomag Garden Gourmet Zöldséggolyó
  • 400 g sütőtök
  • 150 g cukkini
  • 1 hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy paradicsom
  • olaj a sütéshez
  • 200 g teljes kiőrlésű tészta
  • 1 ek paradicsompüré
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 szál friss vagy 1 kk szárított kakukkfű 
  • 125 g reszelt vegán termék sajt helyettesítésére 

Elkészítés

  1. Pucold meg a sütőtököt, majd kockázd fel. A felkockázott sütőtök felét főzd puhára forró, sós vízben. 
  2. Vágd kis kockákra a cukkinit és a paradicsomot is, a hagymát és a fokhagymát pedig aprítsd fel. 
  3. A tésztát főzd ki a csomagoláson található utasítások szerint, közben melegítsd elő a sütőt 200 fokra. 
  4. Kevés olívaolajon dinszteld meg a hagymát és a fokhagymát, majd add hozzá a kakukkfüvet, a cukkinit és a megmaradt, nyers sütőtököt. Fedd le a serpenyőt, és párold a zöldségeket kb. 10 percig.
  5. Add a zöldségmixhez a paradicsompürét és a kockázott paradicsomot. Rövid ideig süsd tovább a keveréket, majd sóval és borssal ízesítsd.
  6. A megfőtt tököt csepegtesd le, turmixold krémesre, majd add hozzá a zöldségkeverékhez.
    A kifőtt tésztát is keverd a zöldségekhez. Minél több tökpürét adsz a szószhoz, annál krémesebb lesz az egész.
  7. Egy serpenyőbe önts kevés olajat, és süsd ki rajta a zöldséggolyókat. A tésztás-zöldséges keveréket kanalazd egy tepsibe és tedd a tetejére a már kisütött golyókat. A tetejére szórj reszelt vegán sajthelyettesítőt., majd kb. 10 percig süsd a sütőben az ételt – amíg a sajthelyettesítő megolvad, és kicsit megpirul.