Étkezés
Ha te is a csokiimádók táborát erősíted, ezt a receptet muszáj kipróbálnod.
Hozzávalók
- 35 dkg étcsokoládé
- 12-15 dkg cukor
- 17 dkg vaj kockákra vágva
- 5 tojás fehérje
- 5 tojás sárgája
- 5 dkg liszt
- csipet só
- cukrozatlan kakaópor, és porcukor a díszítéshez
Elkészítés
- A csokit a vajjal és a cukorral, folyamatos keverés mellett, vízgőz fölött olvaszd fel. Amikor egynemű massza lesz belőle, vedd le a gőzről, és tedd félre hűlni.
- Amikor kissé lehűlt, egyesével keverd hozzá a tojások sárgáját, közben alaposan verd fel.
- Szitáld a masszába a lisztet.
- A tojásfehérjéket egy csipet sóval verd habosra, de nem kell, hogy túl kemény legyen. A habos fehérjét óvatosan keverd a csokimasszába.
- A masszát töltsd egy 25 cm átmérőjű, kivajazott tortaformába, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 45 percig
- Tálalás előtt szórd meg kakaóval és egy kevés porcukorral.