A legcsokisabb csokitorta

Étkezés
csokitorta
Ha te is a csokiimádók táborát erősíted, ezt a receptet muszáj kipróbálnod.

Hozzávalók

  • 35 dkg étcsokoládé
  • 12-15 dkg cukor 
  • 17 dkg vaj kockákra vágva
  • 5 tojás fehérje
  • 5 tojás sárgája
  • 5 dkg liszt
  • csipet só
  • cukrozatlan kakaópor, és porcukor a díszítéshez

Elkészítés

  1. A csokit a vajjal és a cukorral, folyamatos keverés mellett, vízgőz fölött olvaszd fel. Amikor egynemű massza lesz belőle, vedd le a gőzről, és tedd félre hűlni.
  2. Amikor kissé lehűlt, egyesével keverd hozzá a tojások sárgáját, közben alaposan verd fel. 
  3. Szitáld a masszába a lisztet.
  4. A tojásfehérjéket egy csipet sóval verd habosra, de nem kell, hogy túl kemény legyen. A habos fehérjét óvatosan keverd a csokimasszába.
  5. A masszát töltsd egy 25 cm átmérőjű, kivajazott tortaformába, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 45 percig
  6. Tálalás előtt szórd meg kakaóval és egy kevés porcukorral.