Ebben a formában még általában azok is örömmel és jóízűen megeszik, akik egyébként nem kifejezetten rajonganak a karfiolért. Mert a karfiol fűszeresen sütve egészen más arcát mutatja, mint egy levesben vagy rántva, esetleg rakott karfiolként.
A karfiol steak szuper fogás, ha szeretnéd csökkenteni a húsfogyasztásod, vagy egyszerűen csak egy ízletes zöldséges főételre vágysz. Ráadásul szezonban kedvező áron hozzájuthatsz, így egy vitaminokban gazdag finomságot készíthetsz belőle egyszerűen.
Tudtad, hogy a karfiolt körbeölelő zöld levelek is fogyaszthatók, úgyhogy ne dobd ki, főzd vagy süsd meg őket! Így nem csak dekoratív lesz a fogás, de egyúttal teszel az élelmiszerpazarlás ellen is.
Köretként készíts mellé barnarizst, ami rosttartalmának köszönhetően lassan felszívódó szénhidrát, ezáltal lassabban emelkedik meg a vércukorszint is a fogyasztását követően, amely segít a vércukorszint ingadozás elkerülésében.
Az előfőzött barnarizs kb. 12-15 perc alatt megfő, így bőven elkészül, míg a zöldségek sülnek. Ha viszont nem előfőzött barnarizst veszel, 45 perces főzési idővel számolj!