Menő jeges kávékoktélok

Étkezés
Jeges kávékoktélok
Ezekkel a jegeskávékkal maximumra emelheted a nyári hangulatot! Egyszerűen elkészíthető izgalmas receptek.

A nyár a kávéimádók számára egyenlő a jegeskávé szezonnal. Próbáltad más sok jéggel, frappénak vagy fagyival? Akkor most újíts ezekkel a jegeskávé receptekkel, amikkel biztosan felejthetetlen lesz a nyár.

Kávés limonádé

Kávés limonádé
Elsőre talán bizarrul hangzik, de eszméletlen finom. Ízében az összes napsugár, a citrusok, a méz és a kávé tökéletes harmóniája. Nem is kívánhatnál tökéletesebb hűsítőt egy forró nyári napon.

Bár tulajdonképp bármilyen jó minőségű kávéból nagyon finom, a tökéletes kompozícióhoz a NESCAFÉ® Dolce Gusto® Cold Brew kapszulát javasoljuk.

Tudtad? A Cold Brew kávé készítési eljárás során a kávét órákon át hideg vízben áztatják, majd fokozatosan csepegtetik, az így készült kávé sokkal frissítőbb és kevésbé kesernyés, mint ugyanaz a kávé forrón lefőzve. Nem véletlen, hogy a kávé ínyencek körében nagyon népszerű.

Neked nem kell órákat várni egy finom Cold Brew-ra, hiszen a NESCAFÉ® Dolce Gusto® kávégépek hideg elkészítés funkciójának és a különleges Cold Brew kapszulának köszönhetően kevesebb, mint egy perc alatt elkészítheted ezt a különleges hideg kávét, ami a hűsítő nyári kávékoktélok tökéletes alapja.
1

Hozzávalók

Elkészítés

A hozzávalókat alaposan keverd össze, üvegpohárban tálald!

Mentás Mohito kávékoktél

Mentás Mohito kávékoktél
Nyáron a menta az egyik alap zöldfűszer, amit érdemes otthon tartanod. Csodás hűsítőkhöz, desszertekhez, házi fagyikba, de akár a vitaminos vízbe is érdemes beleáztatni pár levéllel.

Arra viszont lehet hogy még nem gondoltál, hogy a jeges kávéhoz is nagyon illik a menta! Ez az alkoholmentes mentás kávékoktél egyenesen fantasztikus.
1

Hozzávalók

  • 1 tk NESCAFÉ Classic 
  • 2 dl hideg víz  
  • 2 tk méz 
  • 3-4 friss mentalevél 
  • 2 ek habtejszín 
  • 5-6 jégkocka

Elkészítés

  1. A vízből és a NESCAFÉ-ból készíts kávét, keverd el benne a mézet. 
  2. A mentaleveleket egy picit dörzsöld össze, majd keverd a kávéba.  
  3. Végül öntsd hozzá a tejszínt és a jégkockákat.