Meggyes-csokis desszert sütés nélkül

Étkezés
Meggyes-csokis desszert sütés nélkül
Egy elronthatatlan süti recept, amit nem kell sütni, és garantáltan sikere lesz. Meggy szezonban semmiképp ne hagyd ki!

Ha eddig az tartott vissza sütéstől, hogy úgy érezted, sem érzéked, sem türelmed nincs hozzá, ez a recept lehet a fordulópont! Ez a szuper finom, könnyen, sütés nélkül elkészíthető desszert recept ugyanis akkor is extra finom lesz, ha nincs konyhai tapasztalatod, elkészítése pedig egyáltalán nem macerás. 

Ha te is rajongsz az édes finomságokért, és szívesen készítenél valami igazán különlegeset, akkor neked is ki kell próbálnod ezt a meggyes-csokis sütit. A recept nagyon egyszerű, az összetevők is könnyen beszerezhetők, így akár egy spontán vendégség vagy baráti összejövetel alkalmával is könnyedén bedobhatod. Ja, és gluténmentes változatban is elkészíthető!

Tudtad? A meggy fogyasztása számos pozitív élettani hatása miatt ajánlott: rosttartalma hozzájárulhat az emésztési egészséghez, és csökkentheti az elhízás és az emésztőrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.  Kálium tartalma támogathatja a vérnyomás szabályozását, C-vitamin tartalma pedig az immunrendszer erősítésében játszik szerepet. Külön érdekesség, hogy a meggy természetes melatonint tartalmaz, amely a test természetes alvás-ébrenlét ciklusának szabályozásában játszik szerepet.
Fontos azonban tudnod, hogy a gyümölcsök fogyasztásakor cukortartalmuk miatt fontos figyelni a mértékletességre.

Fantasztikus meggyes-csokis süti sütés nélkül

Fantasztikus meggyes-csokis süti sütés nélkül

15

Hozzávalók

  • 15 dkg teljes kiőrlésű keksz ledarálva 
  • 12 dkg vaj 
  • 6-8 dkg cukor
  • 0,6 dl tej vagy növényi ital
  • 4 ek cukrozatlan kakaópor 
  • 1 tk rumaroma (elhagyható)
  • 7 dkg magozott, felezett meggy

A csokibevonathoz

Elkészítés

  1. Melegítsd össze a vajat, a tejet (vagy növényi italt) és a cukrot – akár mikróban is - amíg a vaj és a cukor fel nem olvadnak. 
  2. Add hozzá a kakaóport, a meggyet és a kekszet, majd alaposan dolgozd össze az összetevőket.
  3. Öntsd a masszát sütőpapírral bélelt szögletes edénybe. Ez lehet kisebb tepsi vagy hőálló tál, de akár műanyag tároló edény is. Tedd 10 percre hűtőbe.
  4. A csokoládét vízgőz fölött vagy mikróban olvaszd össze a vajjal, majd az alaposan összekevert olvasztott csokit simítsd el a hűtőből kivett süti masszára, hogy mindenhol egyenletesen befedje. 
  5. Tedd vissza a hűtőbe, hogy a desszert megszilárduljon.