Könnyű nyári fogások

Étkezés
Könnyű nyári fogások
Egy izgalmas saláta, egy hűsítő leves, és egy könnyű főétel. Ha egyszerűen és gyorsan elkészíthető fogásokra vágysz, ezeket érdemes kipróbálnod.

Persze nem egymás után, hiszen ez nem egy teljes menüsor, inkább egy válogatás aktuális kedvenceinkből, amiket bátran párosíthatsz már jól bevált recepjeiddel.

Fetás quinoa saláta csirkemellel és grillezett sárgabarackkal

Fetás quinoa saláta
Ez a saláta igazán laktató, akár egy könnyű ebédnek is választhatod.
2

Hozzávalók

  • 2 szelet csirkemell ujjnyi vastag csíkokra szelve 
  • 2-3 ek olaj a hús sütéshez 
  • 1 tk MAGGI Csirke fűszerkeverék 
  • 1/2 csésze quinoa 
  • 1 csésze víz 
  • 6 dkg feta sajt 
  • 1 csomag rukkola vagy madársaláta 
  • 1-2 ek olívaolaj  
  • 4 szem sárgabarack kimagozva, félbevágva 
  • 1 tk vaj 

Elkészítés

  1. Kevés olajon süsd meg a csirkemell csíkokat, fűszerezd MAGGI Csirke fűszerkeverékkel. Ha a MAGGI fűszerkeveréket használod, az alapanyagokat nem kell sózni sem. 
  2. Míg a hús sül, kevés vajon, forró serpenyőben grillezd meg a barackokat.  
  3. Az alaposan átöblített quinoát kétszeres mennyiségű vízben kis lángon főzd puhára. 
  4. 1-2 ek olívaolajat öntsd a salátára, és keverd össze alaposan. 
  5. Szórd rá az összemorzsolt (vagy apró kockákra vágott) fetát, majd add hozzá a csirkemell csíkokat és a grillezett barackot 
  6. Ha tovább halmoznád az élvezeteket, szórj még a tetejére pirított diót is! 

Ha tovább halmoznád az élvezeteket, szórj még a tetejére pirított diót is! 

Mentás uborka krémleves

Mentás uborka krémleves
Nem kell főzni, és körülbelül 5 perc alatt elkészül. Ja, és nagyon finom!
2

Hozzávalók

  • 1,5 kígyóuborka 
  • 3 dl natúr joghurt 
  • 1 szál újhagyma 
  • 1/2 gerezd fokhagyma 
  • 1 kis csokor kapor 
  • olívaolaj, citromlé ízlés szerint 
  • só, bors ízlés szerint 
  • friss menta ízlés szerint 

Elkészítés

  1. Az uborkákat hámozd meg, a hagymát szeleteld fel. 
  2. Turmixold össze a zöldségeket a joghurttal és a fokhagymával. 
  3. Ízlés szerint fűszerezd. 
  4. Végül adj hozzá pár csepp olívaolajat és citromlevet. Ha túl sűrű, hígítsd kevés vízzel. 

Zöldséges rizseshús, egy igazi szerb ételkülönlegesség

Zöldséges rizseshús
A MAGGI elhozza neked a balkán különleges ízvilágát, melyet gyorsan és könnyedén az asztalra varázsolhatsz!
2

Hozzávalók

  • 1 tasak MAGGI Zöldséges rizses hús alap 
  • 300 g sertéshús 
  • 150 g rizs 
  • 2 ek. olaj 
  • 5 dl víz 

Elkészítés

  1. A sertéshúst vágd csíkokra, forró olajon pirítsd le, majd öntsd hozzá a rizst és még pár percig pirítsd. 
  2. Önts hozzá 500 ml forró vizet, valamint a tasak tartalmát, és forrald fel. 
  3. Folyamatos keverés mellett kb. 20 perc alatt főzd készre.