Készíts ötletes jelmezt a gyerekeknek egyszerűen

Gyerek
Szuperhős jelmez
Különleges kézügyesség nélkül gyorsan, egyszerűen házilag elkészíthető jelmezek, amiket a gyerekek is szeretni fognak.

Igen, a királylány és superman jelmez is egyszerűen kivitelezhető, de ha idén valami újat szeretnétek, szemezgessetek ezekből. Nem kell kölcsönzőbe menni, otthon is megtalálható, vagy csak minimális beszerzést igénylő alapanyagokból gyorsan elkészíthetitek ezeket a szuper jelmezeket.

Jelmezek

Kép forrása: Pinterest

Medve jelmez

Egy barna nadrágból és felsőből áll ez a jelmez, amire egy bézs anyagból hasat varrhatsz. Ami igazán feldobja, az a hajpánt, és a kis smink. Ez egyébként a felnőtt jelmezekre is igaz, sokszor nem is a jelmez a lényeg, hanem a kiegészítő, vagy a smink. A hajpántra rögzíts kis füleket kartonpapírból, vagy kitömött anyagból (kartonból egyszerűbb és jobb a tartása is)

Ninja

A kép magáért beszél. Arra figyelj, hogy a szája elé olyan anyagot tegyél, ami nem túl meleg és vastag így könnyen kap levegőt. Később persze, mikor már belemelegedtek a buliba, azt a részt nyugodtan le is hajthatjátok. Kiegészítőnek ne felejtsétek el a ninja kardot!

Csiga jelmez

A natúr színű papírból felgöngyölt csigaház és a hajpántra rögzített szemek adják ennek a jelmeznek a báját. ezen kívül nem is kell más, csak egy egyszerű ruhácska.

Bankrabló

Örök klasszikus, bár mostanában a szuperhősök kicsit háttérbe szorították. Itt szintén arra figyeljetek, hogy az álarctól jól lásson a kis bankrabló smiley

Csontváz

ÁÁÁ de ijesztő! És milyen egyszerű. Krepp papírból vágd ki a bordákat, csontokat (a karokra és a lábakra is), és varrd vagy ragaszd a fekete felsőre és nadrágra. Az extra hatás kedvéért egy klassz sminket is bedobhatsz, amihez korábbi cikkünkben találsz tippeket. 

Dínó

A nadrág-kapucnis felső kombó lehet zöld is, erre varrj a gerincvonal mentén háromszögeket, amik a dínó farkán folytatódnak. A farok egy hosszú pamut harisnya kitömésével egyszerűen megoldható.

Szuperhősök

Semmiképp nem hagynánk ki a szuperhősöket sem a buliból! Lányok és fiúk egyaránt lehetnek szuperhősök. Tűnjetek ki a szuperhős csapatból egy igazán ütős színű összeállítássl.
 

Vond be gyermekedet is a kreatív munkába. Ha végeztetek a jelmezkészítéssel, ajándékozd meg kis segítődet egy Nesquik csökkentett cukortartalmú kakaóval, magadat pedig egy habos Nescafé Dolce Gusto tejeskávéval.