Mert a zsenge zöldborsó annyira tökéletes, hogy kár lenne csak a zöldborsólevesbe tartogatni. Saláta vagy rizottó zöldborsóval? Ugye jöhet?
Ha igazán friss és zsenge zöldborsót csípsz meg, akár magában, egészséges nassolnivalónak is tökéletes. Csak pucolj meg egy adagot, oszd tálkákba, és rágcsáljátok filmnézéshez, vagy csak úgy.
Salátába is jó a nyers zöldborsó, de ha idegenkedsz tőle, vagy nem annyira zsenge a borsód, egy kis forró vízzel “ráijeszthetsz”.
Friss saláta zsenge zöldborsóval
4
Hozzávalók
- 500 g megpucolt zöldborsó
- 1 csomag madársaláta vagy rukkola
- 2 szál újhagyma felkarikázva
- 3-4 piros retek vékony karikákra vágva
- kígyóuborka vagy cukkini vékony karikákra vagy szeletekre vágva
- 1 csokor petrezselyem apróra vágva
Az öntethez
- 4 ek olívaolaj
- 1 ek balzsamecet
- csipet só
Elkészítés
- Ha nem elég zsenge a borsód vagy nem szeretnéd nyersen fogyasztani, forró vízben főzd a megpucolt borsót 3 percig, majd öntsd le róla a vizet és csöpögtesd le.
- A salátaöntet összetevőit alaposan keverd össze, majd forgasd bele a saláta összetevőit
Gombás- zöldborsós rizottó
4
Elkészítés
- A hagymát vágd apróra, és az olajon pirítsd üvegesre.
- Add hozzá a rizst, pirítsd össze a hagymával és a zöldborsóval 30 másodpercig folyamatos kevergetés közben.
- Adj hozzá 700 ml hideg vizet, a szószos tasak tartalmát, keverd össze, és forrald fel.
- Közepes lángon, kevergetés mellett főzd 15 percig. Vedd le a tűzről, add hozzá a vajat, alaposan keverd össze és hagyd állni lefedve 5 percig.