Karácsonyi menü egyszerűen

Étkezés
Karácsonyi menü
Lehet úgy is ünnepi a menü, hogy nem robotolsz előtte napokig a konyhában. Idén válassz különleges, mégis egyszerűen kivitelezhető ötleteink közül!

Várd te is a karácsonyt nyugodtan, ne izgulj fölöslegesen az ünnepi menü miatt! Ezekkel a receptekkel elkerülheted az ünnepi bevásárlás okozta rohanást, és nem kell napokkal korábban főzőcskézned ahhoz, hogy az ünnepi pillanatokban különleges finomságok kerüljenek az asztalra.
Levesből rögtön két javaslatot is hoztunk, így választhatsz, hogy a gyümölcsös vagy a halas vonalon indulsz el inkább.

Így, hogy rengeteg időd felszabadul, te is jóízűen pihenhetsz vagy foglalkozhatsz azzal, amivel kedved van. 

Forró, fűszeres narancskrémleves

Egyes gyümölcslevesek kifejezetten forrón finomak. Ilyen ez a fűszeres narancskrémleves is. Olyan karácsonyi illat lesz tőle a lakásban, hogy hihetetlen!

Forró, fűszeres narancskrémleves

4

Hozzávalók

  • 4 db közepes narancs
  • 2 dl habtejszín
  • 1 dl natúr joghurt
  • 1 dl száraz fehérbor (elhagyható)
  • 1l 100%-os narancslé
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés

  1. A narancsokat hámozd meg, turmixold pépesre.
  2. A narancslevet lábosban melegítsd fel, szórd bele a fűszereket és a cukrot. Mikor forr, add hozzá a bort, és pár percig főzd tovább.
  3. Ekkor öntsd bele a bort és add hozzá a narancspürét, pár percig főzd lassú tűzön. 
  4. A joghurtot és a tejszínt keverd össze, majd merj hozzá pár kanál forró levet. Ez a hőkiegyenlítés arra jó, hogy mikor visszaöntöd a lábosba, a forró folyadék nem fogja összerántani a joghurtot. Tehát miután hőkiegyenlítettél, a tejszínes joghurtot öntsd a lábosba, és kevergesd még 1-2 percig.

Ha egészen sűrűn szereted a gyümölcsleveseket, a joghurtba keverj 2 evőkanál vaníliapudingot!


Magyaros halkrémleves 

Ezt a levest akkor ajánljuk, ha szereted karácsonyra a halas fogásokat, de nem szeretnél a hagyományos halászlével bíbelődni.

A halat akár már hetekkel korábban beszerezheted hozzá, így elég, ha egy nappal korábban előveszed a fagyasztóból.

Magyaros halkrémleves

4

Hozzávalók

  • 1 db burgonya
  • ¼ zellergumó
  • 2 db sárgarépa
  • 40 dkg harcsafilé
  • 2 dl tejszín
  • 1 db MAGGI Halászlé kocka
  • 8 dl víz
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj

Elkészítés

  1. A hagymát aprítsd fel, a többi zöldséget vágd ujjnyi darabokra, olajon pirítsd meg őket. Ha már kaptak egy kis színt, öntsd fel 8 dl vízzel.
  2. A gyöngyözve forró zöldségekhez add hozzá a MAGGI halászlékockát, főzd a zöldségeket puhára.
  3. Add a kész zöldségleveshez a felkockázott harcsafilét, 10-15 perc alatt főzd bele a halat, majd vedd le a tűzről.
  4. Hagyd kicsit hűlni a levest, turmixold össze a hozzávalókat egészen krémesre, majd add hozzá a 2 dl tejszínt, és forrald össze még egyszer. Ízesítsd sóval és borssal ízlés szerint.

Jól illik hozzá egy roppanós feltét, mit például a pirított hagymakarikák.
Ha a magyaros ízvilág helyett kipróbálnál valami mást, a MAGGI Halászlékocka helyett használj MAGGI Erőleves kockát!


Lazacos tagliatelle

Igen, ez a fura nevű tészta valójában egy lapos, metélt tészta. És nagyon jó párost alkot a MAGGI Lazacos Tagliatelle tészta alappal, és persze a lazaccal is. Nem muszáj lazaccal készítened, más tengeri hallal is ízletes lesz. Mi most a receptben lazacot írunk, de ezt igény szerint módosíthatod.

Nestlé tippünk
A MAGGI halas ételekhez ajánlott alapjai, inspirációt és új ötleteket biztosítanak a halfogyasztáshoz, még akkor is ha kevés idő jut a főzésre, de valami finom és tápláló ételre vágyunk. Új alapunkat elsősorban lazaccal ajánljuk, mely omega-3 zsírsavakban gazdag és emellett igazán ízletes alapanyag, ami nagyon népszerű a rendszeres halfogyasztók körében.


Szaftos lazacfilé petrezselymes-krémes szósszal átitatott tagliatelle tésztával. Mennyeien hangzik, igaz?

Lazacos tagliatelle

2

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halat vágd kisebb darabokra, a póréhagymát pedig karikára, majd 1 ek olajon pirítsd le. Tedd félre, és tartsd melegen.
  2. A tasak MAGGI Lazacos tagliatelle tészta alap tartalmát öntsd 7 dl vízbe, keverd el, majd forrald fel.  Ha felforrt, beletesszük a tagliatelle tésztát, és lefedve 8-10 perc alatt készre főzzük.
  3. Öntsd hozzá az 1 dl tejszínt, a lepirított lazacot és póréhagymát és 2 perc alatt főzd össze.