Izgalmas, pikáns csirke villámgyorsan

Étkezés
Pikáns csirke villámgyorsan
Ha csak 20 perced van, hogy elkészíts egy finom ebédet, vagy izgalmas ötletet keresel grillezéshez, jó helyen jársz!

Ezt a receptet bármikor előránthatod, ha egy percek alatt, egyszerűen elkészíthető ebédet vagy vacsorát szeretnél, sőt még a vendégek előtt is villoghatsz vele, egészen biztosan sikert aratsz. 

És ami a legjobb hír: akár grill receptnek is használhatod. Így, ha ti is imádjátok a szabadtéri sütögetést, máris egy ötlettel több, amivel változatossá tehetitek a grill repertoárt.

Mitől lesz olyan különleges ez az egyszerű fogás? A THOMY Édes chili szósztól! Az édeskés, enyhén csípős szósz izgalmas, keleties ízt ad az ételeknek. Nem kell azon gondolkoznod, milyen mártást keverj ki, hogy szaftosabb legyen a hús vagy a zöldségek, nem kell a fűszerezéssel sem különösen foglalkoznod. Használhatod mártogatósnak vagy öntetként, a végeredmény mindenképp ízletes lesz.

Pikáns csirke zöldségekkel

Pikáns csirke zöldségekkel

4

Hozzávalók

  • 4 szelet csirkemell filé 1,5 cm-es kockákra vágva 
  • 2 kaliforniai paprika csíkokra szeletelve 
  • 1 kis fej vöröshagyma karikákra vágva 
  • 25 dkg gomba felszeletelve 
  • 2 ek szójaszósz (elhagyható) 
  • 250 g barnarizs 
  • 8 ek THOMY Édes Chili szósz
  • 3-4 ek olaj 
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. Forró, sós vízben főzd puhára a rizst. 
  2. Míg fő a rizs, kevés olajon, forró serpenyőben süsd meg a kockákra vágott húst. 
  3. Egy másik serpenyőben pedig fonnyaszd meg a hagymát, majd piríts meg a zöldségeket. Ha van otthon szójaszósz, miután megpuhultak az zöldségek, adj hozzájuk 2 evőkanállal, és rottyants még rajtuk egyet. Ízlés szerint sózd, borsozd. (Ha szójaszószt is tettél rá, óvatosan bánj a sóval, mert a szójaszósz elég sós) 
  4. A kisült húst forgasd meg a THOMY Édes Chili szószban, tálald mellé a rizst és a zöldségeket!

- A THOMY szósz kitűnő mártogatós is! Így ha nyárson sütöd a finomságokat, miután elkészültek, egyszerűen mártogasd őket a szószba!
- Ha hamburgert is süttök a grillezéskor, ketchup helyett próbáljátok ki THOMY Édes Chili szósszal!
- Tudod, hogy az édeskés és pikáns, THOMY Édes Chili szósz zöldségfasírt mellé is nagyon illik? 

Próbáld ki ropogós zöldségfasirt receptünkkel is! 

Sajtos cukkinifasírt

cukkinifasírt
Kívül roppanós, belül lágyan olvad benne a sajt, és sütőben sül.

Hozzávalók

  • 2 bögre reszelt, alaposan kinyomkodott cukkini (kb. 2 közepes méretű cukkiniből lesz ennyi)
  • 1 ¼ bögre pankó morzsa
  • 1 bögre reszelt sajt
  • 1 tojás
  • 1 nagyobb vöröshagyma apróra vágva
  • 1 csokor kapor apróra vágva
  • 1 tk MAGGI fokhagymás fűszerkeverék
  • só ízlés szerint

Elkészítés

  1. A reszelt cukkinit alaposan nyomkodd ki. Nagyon fontos, hogy a cukkini jól ki legyen nyomkodva, különben levet ereszt, és a fasírtok szét fognak esni. Ha biztosra akarsz menni, miután lereszelted, enyhén besózod, és hagyod állni kb 10 percig. Így már magától is jó sok levet kiereszt, ekkor pedig elkezdheted addig nyomkodni a tenyeredben, míg tényleg nem tudsz belőle mit kipréselni.
  2. A hozzávalókat alaposan keverd össze, gyúrd masszává.
  3. A masszából formázz golyókat (kb. 1 evőkanálnyi massza legyen egy golyó), és tedd sütőpapírral bélelt tepsire.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranybarnára. Ez kb. 30 perc. Félidőben fordíts meg a fasírtokat, hogy mindegyik oldaluk jól megpiruljon.