Így támogasd az emésztésed a nyári hónapokban

Életmód
Így támogasd az emésztésed a nyári hónapokban
Végre itt a nyár és mégsem érzed formában magad? Így kerüld el a szorult helyzeteket!

Gyakrabban puffadsz, feszül a hasad, alkalmanként székrekedés tüneteit tapasztalod? Számos oka lehet annak, ha a nyári hónapokban emésztési panaszokat észlelsz. Íme a leggyakoribbak:

  • A meleg hónapokban folyadékigényünk megnő. Ha nem fogyasztunk elegendő mennyiségű folyadékot, a szervezet kiszárad, az emésztés lelassul. Ez sokaknál szoruláshoz vezethet.
  • Szintén gyakori jelenség az úgynevezett „utazási székrekedés”. A készülődés, a sok esetben tőlünk független tényezőknek való kiszolgáltatottság, bizonytalanság okozta stressz, már önmagában a székrekedés kiváltó oka lehet. Többeknek okoz emellett gondot idegen helyen a wc használat.
  • Hasonlóan az utazási székrekedéshez, a gyermekek esetében még egy rég várt táborozás is hozhat olyan izgalmakat, amit a kis pocakok nem tudnak megemészteni. A nyár végéhez közeledve pedig az óvóda-, iskolakezdés körüli drukk teremthet szorult helyzetet, különösen új közösségbe kerülés esetén.
  • A nyári pezsgés, programok könnyen kicsalogatnak a szabadba, aktívnak és tetterősnek érezzük magunkat. Azonban sokszor a nagy melegben az izzasztó edzésekkel már nem vagyunk olyan következetesek, mint a fesztiválkalendárral. Pedig a rendszeres testmozgás stimulálja a hasizmokat, növeli a bélmozgást, amivel  segít megelőzni az emésztési problémák kialakulását. Emellett stresszűző hatása is közismert.
  • Végül, de nem utolsósorban a rendszertelenebb táplálkozás és a rostszegény ételek fokozottabb bevitele miatt kialakuló emésztési panaszok és az őket kísérő rossz közérzet is rányomhatják bélyegüket ezekre a csodálatos hónapokra. 

A panaszok kiváltó oka a nyári hónapokban legjellemzőbben az, hogy azok a hétköznapi dolgok illetve szokások, amelyek mindennapjaink ritmusát adják, kicsit háttérbe szorulnak, vagy olyan helyzetekkel találkozuk, melyek több alkalmazkodást igényelnek. 

Mégis hogyan támogathatod emésztésed működését?

Tegyél bélflórád egyensúlyáért! A bélflórában közel 1000 féle baktérium él, melyek között egyaránt megtaláljuk a szervezet számára jótékony hatású, hasznos és nemkívánatos, káros baktériumokat is. Ezeknek a hasznos és káros baktériumoknak egyensúlyát (és nem feltétlenül a károsak hiánya) különböző tényezők befolyásolják, így az étkezési szokások, a stressz,  a mozgásszegény életmód. 
A bélflóra egyensúlyának akár átmeneti felborulása is számos formában befolyásolhatja a testi és lelki jóllétet. Ilyenkor mielőbb szükséges a bélflórát újra egyensúlyba hozni. 
 
Speciális, gyógyászati célra szánt élelmiszerünk, a 100% növényi eredetű, vény nélkül kapható, hosszú távon is fogyasztható OptiFibre® természetes megoldás a bélmotilitási zavarok (székrekedés, hasmenés) diétájában, és  segít, hogy újra egyensúlyba hozzuk bélflóránkat. 

Az OptiFibre® vízoldékony rostjai a vastagbélben az ott élő hasznos baktériumok tápanyagául szolgálnak, amelyek rövid láncú zsírsavakat termelnek nagy mennyiségben. A rövid láncú zsírsavak csökkentik a vastagbél pH-értékét amely kedvez a hasznos baktériumok, így a lactobacillusok és a bifidobaktériumok szaporodásnak.  Az OptiFibre® rendszeres használata egyensúlyba hozza a bélflórát. 
 
Az OptiFibre® bármilyen hideg vagy meleg italban tökéletesen feloldható, vagy akár a lágy textúrájú, pépes ételekben is, anélkül, hogy azok ízét és állagát megváltoztatná.  
 
Keresd a gyógyszertárakban. Tudj meg többet a www.optifibre.hu oldalon.   
  
Fontos figyelmeztetés: orvosi ellenőrzés mellett alkalmazható. Gyermekeknek 3 éves kortól adható. Kizárólagos tápanyagforrásként nem alkalmazható.

Ha úgy érzed, a fentiek mellett más is állhat a probléma hátterében, vagy huzamosabb ideig tartanak, esetleg rendszeresen visszatérnek a tünetek, mindenképp konzultálj orvosoddal!