Így lesz szuper móka a Halloween

Gyerek
Így lesz szuper móka a Halloween
Készüljetek velünk a Halloweenre, ezekkel a tippekkel rém izgalmas lehet!

Ha már itt jársz, te valószínűleg azok táborát erősíted, akik nyitottak egy rémesen szórakoztató programra, ami nem más, mint a Halloween. Bár Magyarországon nincs nagy hagyománya, mégis egyre elterjedtebb ez az ünnep. És tulajdonképpen miért ne ragadjunk meg minden alkalmat egy kis bolondozásra, ami kizökkent a hétköznapok mókuskerekéből? 

Töklámpás faragás? Édességgyűjtés? Egy klassz házibuli rémes fogásokkal?

Igen! Vesd bele magad a halloweeni forgatagba, és hozd ki belőle a maximumot! 

A Halloween legfontosabb jelképe a faragott töklámpás, melyet a ház ajtaja elé, a teraszra, vagy akár a lakásba is tehettek. 

Így faragjatok töklámpást!

  1. Filctollal rajzold rá a mintát (szemek, orr, száj) a tökre. Ezt csinálhatják a gyerekek, sablon előrajzolásával, vagy közvetlenül a tökre rajzolva. 
  2. Vágd le a tök tetejét! 
  3. Kanalazd ki a tök belsejét! - Ezt a feladatot is rábízhatod a gyerekekre. 
  4. Vágd ki a tököt! 
  5. Tegyél teamécsest a belsejébe!

Csokit vagy csalunk - Tippek halloweeni édességgyűjtéshez 

A Halloween egyik legnépszerűbb szokása, amikor a gyerekek – rémes jelmezekbe öltözve - csoportosan elindulnak, becsöngetnek a szomszéd házakba, lakásokba, és „Csokit vagy csalunk” felkiáltással édességet kérnek a szomszédoktól.  

Ha szeretnéd, hogy a te gyerekeid is részesei legyenek ennek a jó kis bandázós programnak, érdemes előre egyeztetni más szülőkkel, hogy tényleg összeverődjön egy kisebb gyereksereg, és a szomszédokkal is, hogy számítsanak rátok. Mivel ez a szokás nálunk tényleg nem honos, ha nem egyeztetsz előre, nagy valószínűséggel nem számítanak majd rátok a szomszédok. Szóval előző nap keresd fel őket, avasd be őket a tervbe, és hagyj náluk annyi és olyan édességet, amennyit és amilyet szánsz a gyerekeknek. Így van lehetőséged egészségtudatos nasikat, aszalt gyümölcsöket, olajos magvakat is becsempészni a “zsákmányok” közé. 

A legújabb, különleges négyzet alakú, földimogyoróval, mazsolával és zselédarabokkal gazdagított BOCI csokiknak biztosan örülni fognak a gyerekek. Kóstoljátok meg a tej, ét vagy tej-fehércsokis változatokat is! 
A másik tuti befutó a Csokit vagy csalunk programhoz a KitKat termékcsalád. Tudtad, hogy a KitKat már vegán változatban is kapható?

Ezt a programot te is élvezni fogod, főleg ha a kis barátok szüleivel közösen kíséritek a gyerekeket.  
Ezután már adja is magát, hogy a beöltözött társaság egy Halloween bulit is tartson, ugye? 
Rémes finomságok - kedvenc Halloween receptjeink 
Akár bulit rendeztek, akár csak szeretnéd feldobni a hangulatot otthon, érdemes pár egyszerűen elkészíthető halloween-i fogást kipróbálnod. Kattints receptjeinkért kapcsolódó cikkünkre! 

Tuti tippek Halloween receptekhez

Gyerek
Ezekkel a trükkökkel ötletes, jópofa, de leginkább „rémisztő” fogásokat készíthettek gyerekekkel együtt is. Jöhet egy pókos pizza vagy egy banánsikoly desszert?
halloween