Tuti tippek Halloween receptekhez

Gyerek
halloween
Ezekkel a trükkökkel ötletes, jópofa, de leginkább „rémisztő” fogásokat készíthettek gyerekekkel együtt is. Jöhet egy pókos pizza vagy egy banánsikoly desszert?

Ezek lesznek azok a fogások, amiknek az elkészítésében a gyerekek is biztosan szívesen részt vesznek. Hiszen még a legmegszokottabb ízeket is izgalmassá teszi a vagány tálalás! A gyerekek még sokáig ezt fogják emlegetni!

És miért jó az, ha együtt süttök-főztök?

A közös konyhai tevékenység során a gyerekek számos olyan dolgot megtanulnak, ami a felnőtt életükre is kihat. Nem az a fontos, hogy recepteket tanuljanak, hanem hogy ellessék, melyik ételhez miért az adott alapanyagot vagy konyhai technikát választod, mit teszel azért, hogy az ételek ízletesek legyenek és a kiegyensúlyozott étrendbe is passzoljanak. Ha pedig mindez szórakoztató formában történik, az hosszútávra meghatározza a táplálkozáshoz fűződő viszonyukat.

Szóval, a halloween-i finomságok elkészítése egy olyan szórakoztató és egyben hasznos program, amit kár lenne kihagyni.

Mielőtt kedvenc receptjeinket megosztjuk, jöjjön pár általános tipp, ami segíthet akár saját kreatív ötletek kidolgozásában is:

Alapanyagok és színek

A rémisztő fogásokban legtöbbször visszatérő színek a piros és a fekete. Válassz hát ehhez alapanyagokat! Ha piros, akkor paradicsomszósz. A MAGGI Klasszikus Bolognai szósszal nyerő lesz a gyerekek nagy kedvence, a bolognai spagetti, elég, pár dekorációs elemmel „feldobnod”. Mozzarella szeletek és fekete olívabogyó segítségével ez gyerekjáték.

halloween1

Ha pedig az édességeket szeretnéd feldobni, használj BOCI csokoládét!

halloween 2

Formák

Ebben az időszakban a pókoké, szellemeké és a múmiáké a főszerep! Recept gyűjteményünkből számos ötletet elleshetsz, de te magad is kitalálhatsz újakat. Egy egyszerű virsli is lehet izgalmas, ha múmiának öltözteted.

halloween 3

Mi a helyzet desszert fronton?

Izgalmas sütiket is süthettek, vághattok formára kekszet vagy mézeskalácsot, de ha egészségesebb vonalon indulnál el, a gyümölcsöket is rémisztővé teheted. Így fog sikítani a banán vagy lesz töklámpás a mandarinból.

Megnéznéd szuper receptjeinket és tálalási javaslatainkat? Egy csokorba gyűjtöttük a legizgalmasabbakat.