Így lesz izgalmas fogás a legegyszerűbb sárgarépa

Étkezés
sárgarépa
Ne csak levesbe száműzve használd ezt a csodás zöldséget!

Egészben sütbe, megfelelő fűszerezéssel szuper köret vagy egészséges nassolnivaló lehet belőle. 

A sárgarépa az egyik legelterjedtebb zöldségünk, télen-nyáron kapható. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, kalóriában viszont szegény, pénztárcakímélő alapanyag, így minden amellett szól, hogy gyakrabban fogyaszd.  (A sárgarépa ezer arca) Főleg, ha az újévi fogadalmaid között az egészséges életmód vagy a karcsúbb idomok is szerepeltek.

Ez az elkészítési mód olyan egyszerű, hogy bárki képes megcsinálni, az eredmény viszont fenséges. Hidegebb időben a sütőben érdemes kipróbálni, ha viszont majd jobbra fordul az idő, a grillezett változatot is készítsd el!

Sült, fűszeres sárgarépa

Sült, fűszeres sárgarépa

2

Hozzávalók

  • 6 közepes vagy kisebb méretű sárgarépa
  • 1,5 ek olívaolaj
  • só ízlés szerint
  • pár csepp citromlé

Elkészítés

  1. A sárgarépákat pucold meg, egészben tedd egy kisebb zacskóba. Ha csak vastagabb répákat kaptál, hosszában vágd őket ketté. 
  2. Egy tálkában alaposan keverd össze a hozzávalókat, hogy minden oldalukra jusson a fűszeres olajból.
  3. Tedd a répákat sütőpapírral bélelt tepsire, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd, amíg megpuhulnak. (kb 20 perc)
  4. Miután kivetted a sütőből, locsold meg őket pár csepp citromlével.

Egy klassz öntet még ínycsiklandóbbá varázsolja ezt a szuper zöldséges fogást. Próbáld ki joghurttal, amit megbolondítasz pár csepp MAGGI Würze folyékony ételízesítővel!