Hangolódjatok az iskolakezdésre ezekkel a kreatív ötletekkel

Gyerek
Kreatív hangolódás az iskolára
Még tart a nyári szünet, de ideje ráhangolódni az iskolakezdésre. Ezekkel a kreatív ötletekkel még kiélvezhetitek az utolsó szabadnapokat úgy, hogy közben már készültök a tanévre is.

A kreatív programok során hasznosan ki tudjátok használni a gyerekek szabadidejét, fejlesztheted kreativitásukat, és közben minőségi időt tölthettek együtt. 
Egy-egy kreatív projekt ráadásul a felnőtteket ugyanúgy fel tudja tölteni, mint a gyerekeket. Használjátok hát ki a nyári szünet utolsó heteit, napjait, és készítsétek el ezeket az ötletes tárgyakat, amik egyben segítenek ráhangolódni a vakáció lezárására. 

1. Készítsetek saját képkeretet!

Bár napjainkban a digitális képek mellett a nyomtatott emlékek egyre kevesebb teret kapnak, biztosan jó lesz majd egy esős őszi napon ránézni az íróasztalra kitett nyári fotóra. Kedvenc, megörökített pillanataitokat nyomtassátok ki, és tegyétek saját készítésű képkeretbe, hogy még különlegesebb legyen az emlék! 

Ötletek saját díszítésű képkerethez: 

  • Vegyetek egyszerű, natúr fa keretet, és fessétek át tetszőleges színűre! Akár több színt is használhattok egyszerre. 
  • Szintén előre vásárolt képkeretre ragaszthattok matricákat vagy rajzolhattok filctollal mintát. 
  • Ha nyáron gyűjtöttetek apró kavicsokat vagy tengerparti nyaraláson kisebb kagylókat, ezeket is ragaszthatjátok a képkeretre 
  • A lányok biztosan imádni fogják, ha a képkeretre szárított virágot ragasztotok. 

Képkeret

Ha nassolnátok egy kicsit a kreatív elfoglaltság közben, kóstoljátok meg legújabb finomságunkat, a különleges, négyzet alakú, földimogyoróval, mazsolával és zselédarabokkal gazdagított BOCI csokikat! Tej-, ét- és tej-fehércsokis változatban is kapható, így mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt. 

2. Hűtőmágnes kavicsból

Nálatok is kinn szokott lenni az órarend vagy a család heti menetrendje a hűtőszekrényen? Vagy már letöltöttétek menütervezőnket, és most éppen az lóg a hűtő ajtaján?  

Rögzítsétek saját készítésű hűtőmágnessel! Gyűjtsetek közepes, vagy nagyobb méretű lapos kavicsokat, fessétek ki őket, majd a hátukra ragasszatok mágnest.  

Hűtőmágnes

3. Dekoratív asztali tolltartó házilag

Tolltartót készíthettek akár wc papír gurigából vagy üres konzervdobozból is. A konzervdoboznál vigyázz, hogy csak olyat használj, aminek nyitás következtében nem sérült meg a pereme, különben a gyerekek könnyen megvágják magukat. Ha biztosra akarsz menni, a peremét leragaszthatod szigetelőszalaggal, hogy ne vágjon az éle.  
Ezután már csak a dekoráció marad hátra. Használhattok színes papírt, textíliákat, filcet, színes festéket vagy filctollat, engedd, hogy szabadon szárnyaljon a képzeletetek!

Tolltartó