Próbáltál már rántás, habarás nélkül főzeléket főzni? Ez a lisztmentes zöldborsófőzelék fantasztikus, egy klassz feltéttel a gyerekek is jóízűen eszik majd.
Ideje elszakadni a klasszikus, rántással, habarással sűrített főzelékektől. Létezik ennél sokkal izgalmasabb alternatíva is, amivel a főzelék sokkal ízletesebb és vonzóbb lesz, mint a hagyományos elkészítési móddal. Mi most a gyerekek egyik kedvencét, a zöldborsófőzeléket tettük izgalmasabbá. Sokkal finomabb lesz így, és a kiegyensúlyozott étrendbe is jobban illik.
Pár érv a zöldborsó mellett:
- könnyen beszerezhető, hiszen fagyasztott formában az egyik legnépszerűbb zöldség
- kiváló fehérjeforrás, így érdemes akkor is enni, ha rendszeresen sportolsz
- rostban gazdag,
- vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag (pl. B-vitamin, magnézium, kalcium, folsav)
Ebben a főzelékben többek között az a szuper, hogy a liszt nem nyomja el az ízeket, sokkal jobban érvényesül a zöldség zamata, és így ráadásul a kiegyensúlyozott étrendbe is jobban illik.
4
Elkészítés
- Az apróra vágott hagymát vajon pirítsd meg, majd öntsd hozzá a zöldborsót és kevergetés közben, pár percig párold.
- Öntsd fel 1 liter forró vízzel, és keverd el benne a MAGGI Házias levesalapot, lassú tűzön főzd, míg a zöldborsó megpuhul.
- Mikor a zöldborsó már puha, a felét 1 merőkanál zöldség alaplével turmixold krémesre.
- A zöldborsókrémet öntsd vissza egy lábosba, krémesítsd tejjel vagy növényi itallal, és ha még mindig túl sűrű, higítsd a maradék zöldség alaplével.
- Mikor a krém megfelelő állagú, add hozzá a maradék, egész, főtt zöldborsót, alaposan keverd el, és ízlés szerint fűszerezd.
Próbáltad már MAGGI Házias levesalapunkat? A MAGGI Marha-, Tyúk- és Zöldség levesalapok méz állaguknak köszönhetően könnyen adagolhatók, tökéletes megoldás levesekhez és bármilyen ételhez, aminek elkészítéséhez alaplére van szükséged. A MAGGI Zöldségleves alap a vegetáriánus étrendbe is beilleszthető.
Szuper zöldborsófőzelék receptünkhöz próbáld ki feltétnek ezt a zöldségfasírtot!
Ezek a cukkinigolyók aztán tényleg mindenre jók. Egy finom szószba mártva egészséges nassolnivaló vagy könnyű, kalóriaszegény vacsora, friss salátával vegetáriánus főétel, húsok, halak mellett pedig kitűnő köret.
Hozzávalók
- 2 bögre reszelt, alaposan kinyomkodott cukkini (kb. 2 közepes méretű cukkiniből lesz ennyi)
- 1 ¼ bögre pankó morzsa
- 1 bögre reszelt sajt
- 1 tojás
- 1 nagyobb vöröshagyma apróra vágva
- 1 csokor kapor apróra vágva
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés
- A reszelt cukkinit alaposan nyomkodd ki. Nagyon fontos, hogy a cukkini jól ki legyen nyomkodva, különben levet ereszt, és a fasírtok szét fognak esni. Ha biztosra akarsz menni, miután lereszelted, enyhén besózod, és hagyod állni kb 10 percig. Így már magától is jó sok levet kiereszt, ekkor pedig elkezdheted addig nyomkodni a tenyeredben, míg tényleg nem tudsz belőle mit kipréselni.
- A hozzávalókat alaposan keverd össze, gyúrd masszává.
- A masszából formázz golyókat (kb. 1 evőkanálnyi massza legyen egy golyó), és tedd sütőpapírral bélelt tepsire.
- 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranybarnára. Ez kb. 30 perc. Félidőben fordíts meg a fasírtokat, hogy mindegyik oldaluk jól megpiruljon.