Gyors átmozgató edzés, amit imádni fogsz

Életmód
Gyors átmozgató edzés, amit imádni fogsz
Otthon vagy utazás közben, a rendszeres mozgásról ne mondj le! Ezekkel a gyakorlatokkal nyáron is egyszerűen formában tarthatod magad, bárhol is legyél.

Először is jó, ha tisztázzuk: nem csak az edzés számít sportnak. Ha egész nap a vízben ugrándoztok, vagy nyaralás alatt is kirándultok, az akár felérhet egy edzéssel is. Úgyhogy rögtön az első tippünk arra, hogyan tarts magad fitten nyáron: légy aktív!

Közös családi sportok

Családi nyaraláson a közös sportprogramok nagyon hasznosak, hiszen az egész családot megmozgatják, remek csapatépítők, és a gyerekek is ráéreznek a rendszeres mozgás örömére.
Úgyhogy iktass be tudatosan olyan programokat, amik a család minden tagját feltöltik és átmozgatják: tollasozzatok, strandröpizzetek, ússzatok, biciklizzetek, focizzatok, kiránduljatok!

Ha viszont úgy érzed, hogy egy-két gyakorlatot is beiktatnál, ezeket próbáld ki!

Jó hír, hogy saját testsúlyos gyakorlatokkal is nagyon hatékony lehet az edzés, és látványos eredményt érhetsz el. Ha pedig van nálad egy gumiszalag, még akár nehezíthetsz is az edzésterven! A gumiszalag nem foglal helyet, pár gramm az egész, úgyhogy tulajdonképpen bárhova magaddal viheted.

A sérülések elkerülése érdekében edzés előtt mindig melegíts be, utána pedig ne felejtsd el a nyújtást!

Ne kezdj neki az edzésnek üres gyomorral, az olyan, mintha benzin nélkül akarnál indulni egy autóversenyen. Ha sport előtt 1 órával megeszel egy tál Nestlé Fitness gabonapelyhet natúr joghurttal egy adag gyümölccsel és egy pohár vízzel, azzal biztosíthatod szervezeted számára a mozgáshoz szükséges tápanyagokat.

Szamárrúgás

Nagyon hatékony farizom erősítő gyakorlat, amit gumiszalaggal tehetsz nehezebbé. Állj négykézláb, a gumiszalag legyen a combod körül. A képen látható módon egyik lábad emeld felfelé, majd ereszd vissza. Lábanként 20 ismétlés egy kör. Összesen 3 kör gyakorlatot végezz.

szamárrúgás

Csípőemelés

Szintén a kerek popsi és feszes comb barátja ez a gyakorlat, amihez feküdj hanyatt, a gumiszalagot tedd a combod köré, húzd magad alá a lábfejed a képen látható módon, és a csípődet mozgasd fel-le. Szintén 3* 20 ismétlést végezz ebből.

csípőemelés

Lábemelés oldalra

A gumiszalag a bokádon legyen, állj egyenesen, hasadat is feszítsd meg, az egyik lábadat emeld oldalra majd engedd le. Lábanként 20 ismétlés egy kör. Összesen 3 kör gyakorlatot végezz.

lábemelés oldalra

Feszes hát

Mindkét karodat emeld fel úgy, hogy a törzsed, felkarod és alkarod derékszöget zárjon be (mint a képen), a gumiszalag a csuklódon legyen. Állj egyenes gerinccel, a könyöködet húzd le és fel úgy, hogy közben a lapockáidat igyekszel minél közelebb tartani egymáshoz. Eközben érezni fogod, ahogy a hátizmod dolgozik. 3*15 ismétléssel dolgozz.

feszes hát

Bicepsz

A bicepszedet szintén tudod gumiszalaggal edzeni, ha a szalag egyik végére rátaposol, a másik végét pedig a kezedben fogod. Kiinduló helyzetben a karod tartsd egyenesen lefelé, majd az alkarod emeld fel úgy, hogy a felkarod és a csuklód is mozdulatlan marad közben.
3*15 ismétléssel dolgozz karonként.

bicepsz

Tricepsz, azaz búcsú az integetőhájtól

Ha szép feszes karokat szeretnél, a tricepsz edzést nem úszhatod meg. Ha nincs kéznél súlyzó, saját testsúllyal a képen látható módon tudsz edzeni. Karoddal háttal támaszkodj egy lépcsőre, és könyökhajlítással ereszkedj fel-le. Ez egy elég nehéz gyakorlat, ha nem vagy gyakorlott, csak nagyon alacsony ismétlésszámmal dolgozz!

tricepsz

Feszüljön a hasizom!