Hasizom erősítés hatékonyan

Életmód
hasizom erősítés
Hasizomerősítő gyakorlat, amit tényleg bárhol, bármikor elvégezhetsz. Ugye van napi 5 perced a feszes hasért?

A plankingben az a jó, hogy rövid idő alatt megdolgoztatja az egész tested, és hatékonyan formálja egyszerre több izmodat is, többek között a hasizmot. Nem kell hozzá semmilyen segédeszköz, nem kell hozzá extra előkészület, egy rövid bemelegítés után már nyomhatod is. 

Így hát tökéletes a plank gyakorlat:

  • két hosszabb edzés közötti napon
  • bármelyik edzésprogramba beillesztve
  • ha csak kevés időd van, de nem szeretnéd kihagyni tested pallérozását
  • ha utazol, nyaralsz, és nincs a közelben sportolási lehetőség
  • nem akarsz túl sok időt sporttal tölteni nyaralás alatt, de nem szeretnéd elhanyagolni az edzést.

Más gyakorlatokhoz hasonlóan itt is nagyon fontos a helyes kivitelezés. Nem csak a hatékonyság miatt, hanem a sérülések és derékfájás elkerülése miatt is. Inkább végezd a gyakorlatot rövidebb ideig, de helyesen, mint rossz tartásban sokáig. Hidd, el, hogy hamar tudsz majd fejlődni, és az eredmény is látható lesz.

Ha már egyszer kipróbáltad, és megtetszett a gyakorlat, van egy jó hírünk! Több változata is létezik, természetesen mindegyik más izomcsoportot dolgozat meg jobban. 
Ha már plankoltál valaha, tudod, hogy kevésbé edzettek ritkán bírják tovább a helyesen kvitelezett, kifeszített pózt 20-30 másodpercnél. Aztán minél többet gyakorolsz, annál tovább bírod.

plank

Így hát, ha a most javasolt időintervallumokat nem tudod tartani, ne csüggedj! Csináld a plank edzést ameddig bírod, és meglátod, napról-napra jobban fog menni.

Soha ne kezdj el edzeni éhesen! Az edzésre fel kell készülni minden tekintetben, így az étkezés és folyadékfogyasztás tekintetében is. Az éhesen végzett edzés csak a tréning hatásfokát gyengíti, „plusz zsírégetést” nem eredményez! Sportolás előtt 30-40 perccel kapj be egy Nestlé Fitness müzliszeletet, ami energiát ad a mozgáshoz, ráadásul teljes értékű zab hozzáadásával készül.