4 tuti kirándulótipp a családnak

Gyerek
4 tuti kirándulótipp a családnak
Használjátok ki a jó időt, szervezzetek kiránduló programokat. Ezek a helyszínek nagyon kellemes élményeket tartogatnak az egész családnak, kár lenne kihagyni.

Magyarország lenyűgöző helyszínei számos lehetőséget kínálnak a családi kikapcsolódáshoz. Összegyűjtöttünk pár olyan magyarországi úticélt, amelyeket érdemes felfedezni a gyerekekkel, izgalmas és kalandokban lesz részetek Aggtelektől kezdve egészen az Őrségig.

Ha nem vagytok az a kifejezetten túrázó család, vagy még kisebbek a gyerekek és nem bírják a nagyobb kirándulásokat, ebben az ajánlóban akkor is találtok majd kedvetekre valót. Ne feledd, mindig alaposan tájékozódj a helyszínekről, mielőtt elindultok, hogy biztosan a ti felkészültségi szinteteknek megfelelő legyen a program.
Nem utolsó sorban pedig a tájékozódás azért is fontos, hogy tudd, mivel készülj az útra. 

Egyes kirándulóhelyszínek kisebb gyerekekkel, akár babakocsival is élvezetesek, míg másokat inkább az edzettebb családoknak érdemes választaniuk.
Az sem mindegy, milyen étkezési lehetőségek állnak rendelkezésre, hiszen ennek megfelelően kell majd ételt és italt csomagolnod.

Akármennyire jól ellátott környékre mentek, mindig legyen nálatok kulacsban víz és harapnivaló is. A Nestlé gabonapehely-szeletek kis helyen elférnek, és nagyon jól jönnek az aktív programok közben.
Ha pedig valami plusz finomságra vágytok ebéd után, a Balaton Expressz szeleteknek garantált sikere lesz!

Aggtelek – Cseppkőbarlang és még sok más

Az Aggteleki Nemzeti Parkban a gyerekekkel együtt fedezhetitek fel a cseppkőbarlangokat és a hatalmas mélyedéseket. A park rengeteg kirándulóhellyel rendelkezik, és a gyerekeknek biztosan tetszeni fog az aktív programok nagy választéka.

Debreceni Nagyerdő – Városnézés és kalandok a természetben

Ha nem kifejezetten túrázós programot szeretnétek, egy debreceni kirándulás tökéletes lehet. Kössétek össze a városnézést egy kellemes természetjárással a debreceni Nagyerdőben. A város tüdejeként is ismert természetvédelmi terület területén különleges védett növény- és állatfajok élnek, a botanikus kert a Békás-tó fantasztikus kikapcsolódást nyújt. Ha pedig a melegben csobbannátok is egyet, menjetek a közeli élményfürdőbe! 

Hollókő - Egy mesés település csodás környezetben

Hollókő egy lenyűgöző palóc település, amely a hagyományos magyar falusi életet idézi. 1987 óta a világörökség része. Gyerekeknek és felnőtteknek egyarán emlékezetes lesz ebben a csodás faluban barangolni, és felfedezni ezt a mesébe illő környéket. Ha pedig kirándulnátok egyet a természetben, több tanösvény is vár titeket a 141 hektáros Hollókői Tájvédelmi Körzetben. 

Zselic Csillagpark - Csodák az Éjszakai Égbolton

A Zselic Csillagpark ideális hely a családoknak, akik érdeklődnek az égbolt csodái iránt, Izgalmas lehetőséget kínál a csillagok és bolygók megfigyelésére. A park a csillagvizsgáló épületéből, egy kilátóból és öt pihenőpontból áll. A planetáriumban izgalmas előadások várják a látogatókat, de szerveznek éjszakai bemutatókat is. Mindenképp tájékozódjatok indulás előtt a programokról, mert a csillagvizsgáló csak a programok ideje alatt látogatható.