Grillezett zöldséges quesadilla, ahogy mi szeretjük

Étkezés
Grillezett zöldséges quesadilla, ahogy mi szeretjük
Grillen vagy serpenyőben, ez a fogás mesés. Ha egy egyszerű, de nagyszerű recepttel bővítenéd a nyári menüt, most megtaláltad, amit kerestél.

Mi az a quesadilla? 

A quesadilla tulajdonképp a melegszendvics mexikói változata. Tortilla lapba mindenféle finomságot pakolsz, félbe vagy negyedbe hajtod, és megsütöd. Tökéletesen működik rácsukható melegszendvics sütőben is, de nyáron, ha már amúgy is grilleztek, próbáld ki a grillen!
Tortilla lapot ma már a legtöbb szupermarketben lehet kapni, akár gluténmentes változatban is, szóval tényleg semmi akadálya, hogy kipróbáld otthon is elkészíteni ezt a finomságot.

Bár a quesadilla melegen a legfinomabb, szendvics helyett csomagolhatod kirándulásra, strandra vagy a srácoknak napközis táborba is. Ilyenkor érdemes hűtőtáskába tenni a quesadillát, hogy a nagy melegben ne romoljon meg!

Grill zöldséges quesadilla

Grill zöldséges quesadilla

4

Hozzávalók

  • 1 db cukkini
  • 4-6 db gomba
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 4 tortilla lap
  • 8 ek THOMY Garlic Aioli szósz
  • 250 gramm reszelt sajt
  • Só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. A cukkinit és a paradicsomot vágd karikákra, a gombát, paprikát szeleteld fel. Grilltálcán vagy serpenyőben pirítsd meg őket.
  2. Tedd a tortilla lap egyik felébe a sült zöldségeket, kend meg 2 ek THOMY Garlic Aioli szósszal, szórd meg sajttal, hajtsd rá a tortilla lap másik felét, és két grillrács közé fogva grillezd, míg a tortilla pirulni kezd. Ha épp nem grilleztek, tedd lecsukható tetejű melegszendvics sütőbe.


Ismered a THOMY grillszószokat és majonéz alapú szószokat? Ha tetszik a recept, legközelebb próbáld ki a pikáns Chilis majonézzel, vagy a THOMY grill szószok valamelyikével!