Frissítő ebéd, ha forró a hangulat

Étkezés
Frissítő ebéd, ha forró a hangulat
Ha a nagy melegben csak egy könnyű fogásra vágynál, és fontos, hogy fitt is maradj.

Igen, a legkézenfekvőbb ilyenkor egy szuper saláta. Nem a jégsaláta, uborka, paradicsom hármasra gondoltunk, hanem valami egyszerű de nagyszerű összeállításra. Egy olyan salátára, amit még azok is szívesen megesznek, akiknek amúgy maguktól nem jutna eszébe salátát enni. 

És persze mi az ami nagyon fontos a salátához? Egy szuper salátaöntet. Ami több a lazán rálöttyintett olívaolajnál, de mégsem kell hozzá túl sok alapanyag és pláne erőfeszítés. 

3 egyszerű, mégis különleges salátaöntet

Étkezés
Egy klassz salátaöntet a legegyszerűbb salátát is feldobja. Most olyan salátaönteteket mutatunk, amiket tálalhatsz sült húsok vagy sült zöldségek mellé is, elkészítésük pedig pofonegyszerű.
3 egyszerű, mégis különleges salátaöntet

Paradicsomos padlizsán saláta mozzarellával

Paradicsomos padlizsán saláta mozzarellával

2

Hozzávalók

  • 1 db padlizsán apró kockákra vágva 
  • 1 db kápia paprika kisebb szeletekre vágva 
  • 4 db paradicsom apró kockákra vágva 
  • 1 szál újhagyma vékony karikákra vágva 
  • 1 csokor petrezselyem 
  • 6-8 levél friss bazsalikom 
  • 1 csomag kis mozzarella golyó 
  • 3-4 ek olívaolaj 
  • só, bors ízlés szerint 
  • 2 szelet teljes kiőrlésű pirítós

Az öntethez

Elkészítés

  1. A padlizsánt és a paprikát süsd meg a grillen, vagy serpenyőben, forró olajon jól pirítsd meg, majd fűszerezd.  
  2. Egy tálban keverd össze a sült zöldségeket, a felkockázott paradicsomot, a karikákra vágott újhagymát, a felaprított friss zöldfűszereket, és a salátaöntetet, majd add hozzá a mozzarella golyókat. 
  3. Teljes kiőrlésű pirítóssal vagy kuszkusszal tálald!