Étkezés
Ha túl sok főtt tojást készítettél húsvétra vagy egyszerűen sok a tojás otthon, ezeket az ételeket próbáld ki!
Húsvéti vendégváráshoz a sonka mellé főtt tojás is dukál. És mivel valószínűleg nem a vendégek előtt akarod megfőzni, előre elkészítesz jópárat. De mi van akkor, ha nem fogy el, és magában már a füleden jön ki? Mutatunk pár szuper felhasználási módot.
Tojáskrém
Kicsit krémes, kicsit darabos, pirítósra tökéletes választás. Ehhez egyszerűen villával törd össze a megpucolt főtt tojásokat, 2-3 tojáshoz adj kb. 2 dkg margarint, 1 kk mustárt, sót, borsot, és ízlés szerint tejfölt vagy majonézt. Alaposan keverd össze a hozzávalókat, míg kenhető állagú lesz. Az arányokon és a fűszerezésen ízlés szerint módosíthatsz.
Majonézes tojás saláta virslivel
- 4 főtt tojás felkockázva
- 1 pár főtt virsli karikára vágva (ha sok sonkád maradt, azt is használhatsz virsli helyett)
- 2 szál újhagyma vékony karikákra vágva
- 1,5 dl majonéz
- 1 dl tejföl
- só, bors ízlés szerint
A felszeletelt tojásokat, virslit és hagymát keverd a majonéz és tejföl keverékében, sózd borsozd ízlés szerint.