Úgy kezdődik, mint a harcsapaprikás, de aztán vesz egy nagy fordulatot, és valami igazán egzotikus lesz belőle.
Ugye, most már tényleg kíváncsi vagy?
Ne aggódj, nagyon egyszerű elkészíteni, ugyanúgy, mint a hagyományos harcsapaprikást is. A csavart az egészben a kókusztej és a különleges fűszerezés adja. Egészen elképesztően finom!
Szóval, ha te is tudod, hogy a rendszeres halfogyasztás fontos a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz, és már unod a natúr halszeleteket és a harcsapaprikáson kívül is kipróbálnál valamit, ezt semmiképp se hagyd ki. Köretnek készíts mellé 3 perc alatt kuszkuszt, de barnarizzsel is tökéletes.
Ázsiai „harcsapaprikás”
4
Hozzávalók
- 2 közepes fej vöröshagyma apróra szeletelve
- 3 gerezd fokhagyma összezúzva
- 70 dkg harcsafilé kockákra vágva
- 4 paradicsom apró kockákra vágva
- 1 paprika apróra vágva
- kb. 2 dl víz
- 1 csokor petrezselyem apróra vágva
- 1 ek MAGGI Grill fűszerkeverék
- 5-6 citromfű levél apróra vágva (elhagyható)
- 3 ek olaj
- 2-3 csipet só
- 0,5 dl kókuszkrém
Elkészítés
- A hal kockákat sózd be, és keverd össze őket a zúzott fokhagymával. Hagyd állni, míg a „pörkölt” alap készül.
- Olajon pirítsd meg a vöröshagymát, add hozzá az apróra vágott paradicsomot és paprikát, öntsd fel kb. fél dl vízzel, és kis lángon főzd, amíg a zöldségek pépesre puhulnak. Közben mindig, mikor elfőne a víz, öntsd fel újra. Mire megpuhulnak a zöldségek, nagyjából 2 dl vizet fogsz elhasználni.
- Ha kész az alap, keverd el benne a MAGGI fűszerkeveréket és a kókuszkrémet, főzd 2-3 percig, majd keverd bele a halat.
- Főzd, amíg a hal megfő, de ne nagyon kevergesd, hogy ne essenek szét a halszeletek. A hal fog egy kis levet ereszteni, szóval elvileg elég lesz a szaft. ha mégis kevésnek érzed, vízzel hígíthatod.
- Mielőtt teljesen elkészül szórd bele a petrezselymet és a citromfüvet, akár pár csepp citromlével is ízesítheted. Mivel a MAGGI fűszerkeverék tartalmazza a sót is, külön sózásra nem lesz szükség.