Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Így lesz az otthoni fociedzés szórakoztató és eredményes

Hozd magad formába!

Tornaóra otthon

A gyerekek számára kiemelten fontos a mozgás. Tartsatok otthon is tornaórát!

Ha van kertetek, akkor ez kicsit egyszerűbb, de ilyenkor is érdemes tudatosan megszervezni. Nem elég a gyerekeket csak kiengedni, hogy játsszanak. Kapjanak feladatokat, rendezz nekik futóversenyt, vagy sportoljatok közösen. Egy jó tollasmeccs, egy családi focibajnokság biztosan megdolgoztatja majd őket, de az ugrókötelezést is imádni fogják.

Ha a lakásban tervezitek a mozgást, az is megoldható, mindjárt megosztjuk a legjobban bevált módszereket.
Előtte azonban még annyit megjegyeznénk, hogy az otthon töltött napokban az egyik legfontosabb dolog a rendszerezettség. Jó, ha írtok előtte egy órarendet, és mindenki ahhoz tartja magát. Természetesen, ha tanulás vagy munka közben mozognátok egy kicsit, pár gyors átmozgató gyakorlat hasznos lehet akkor is, ha nem volt betervezve, de az előre beírt tornaórát mindig tartsátok meg!

A felnőtteknek ugyanúgy szüksége van a mozgásra, mint a gyerekeknek. Nem csak fizikailag, szellemileg is sokat segít, úgyhogy ti is álljatok be nyugodtan a gyerekek mellé! Ha pár jó otthoni edzéstervre van szükséged, böngéssz korábbi cikkeink között!


Most pedig jöjjön néhány ötlet az otthoni tornaórához:

  • Először is, mint minden sporttevékenységnél, itt is fontos, hogy előtte bemelegítsetek, utána pedig nyújtsatok. Ezek a gyakorlatok az óra előtt és után legalább 4-4 percig tartsanak, hogy elkerüljétek a sérüléseket.
  • Szellőztessetek! Ha szép idő van, a sport közben akár végig nyitva lehet az ablak. Ha hűvös a levegő, előtte-utána szellőztessetek egy nagyot!
  • Legyen változatos! Ha minden nap ugyanaz a forgatókönyv, hamar elvész a lelkesedés. Változatossá teheted az órákat úgy, ha minden nap más a tornatanár. Így egyértelműen nem ugyanazok a gyakorlatok fognak ismétlődni.
  • Olyan gyakorlatokat válasszatok, amiket mindenki el tud végezni. Az alsós tornaóra gyakorlatai biztosan nem fognak ki senkin. A békaügetés, guggolás, helyben járás, 4 ütemű fekvőtámasz vagy a pókjárás remekül átmozgatja még a felnőtteket is.
  • Használjatok kellékeket! Egy labda tökéletes eszköz a lábak, boka átmozgatására. Tedd a lábad alá, és körözz a lábfejeddel. A hullahopp karika is jó kis eszköz, ha van elég helyetek a benti használathoz. Ez valószínűleg a gyerekeknek jobban fog menni smiley
  • Inspirálódjatok videókból! Számos jópofa gyakorlatot találtok a neten, amit imádni fogtok. 
Ha pedig még ennél is több mókára vágytok, tegyél be egy jó zenét, és táncoljatok, ugrándozzatok, bolondozzatok! Hiszen együtt vagytok!

 

Nestlé tippünk
A mozgáshoz fontos az energia, otthon is. Közvetlenük sport előtt azonban nem tanácsos enni. Tornaóra előtt legalább egy órával egyetek egy Nestlé Fitness gabonapehely szeletet, vagy egy kis tál gabonapelyhet. Ha gluténmentes étrendet követtek, a Nestlé Corn Flakes sovány joghurttal remek választás.