Egészséges fogás percek alatt

Életmód
sós zabpalacsinta
Süss sós zabpalacsintát, ha gyorsan, egyszerűen szeretnéd megoldani a főzőcskézést, ha hiszel a változatos és kiegyensúlyozott étrendben, ha egy tuti megoldást keresel maradékok eltüntetésére.

És mivel ez tulajdonképp egy palacsinta, a gyerekek is jó eséllyel szeretni fogják. 
Az egésznek az alapja egy sós zabpalacsinta, amit kedvedre tölthetsz hideg vagy meleg finomságokkal. Eheted reggelire tojásos fogások mellé sok zöldséggel, ebédre zöldségkrémmel töltve, friss salátával, de a maradék sült húst is eltüntetheted benne.

Semleges az íze, ezért bátran variálhatod a fűszerezését, vagy a mellé és bele töltelékként használt alapanyagokat. Így egyszer magyaros, pörköltes zabpalacsintád lesz uborkasalátával, míg máskor egy vegetariánus, csupa zöld, zöldségkrémes, pirított magos finomság zöldsalátával. Hát nem csodás? Ráadásul, ha gluténmentes zabpelyhet használsz hozzá, akkor máris remek alapja lesz egy gluténmentes diétába beilleszthető fogásnak is. 

Persze az édesszájúakról se feledkezzünk el! Tegyél kevés mézet vagy egyéb édesítőt a tésztába, és gyümölccsel, NESQUIK kakaóval, csokiszósszal ízesítve máris kész a desszert!


Kíváncsi vagy, ugye? Akkor jöjjön a recept!

Sós zabpalacsinta

Sós zabpalacsinta

4

Hozzávalók

  • 2 tojás
  • 20 dkg zabpehely ledarálva
  • só ízlés szerint
  • pár szelet csirkemellsonka
  • reszelt trappista sajt

Elkészítés

  1. A felvert tojásokat keverd össze az őrölt zabpehellyel és a fűszerekkel. Akkor jó, ha a massza sűrű palacsintatészta állagú. Tehát sűrű, de még folyékony. 
  2. Öntsd a masszát forró, enyhén kiolajozott palacsintasütőbe, pár perc alatt süsd készre mindkét oldalát.
  3. A kész palacsintákba tegyél 1- szelet sonkát, szórd meg sajttal, majd hajtsd össze tetszés szerint.

Ha sós fogásként eszitek a zabpalacsintát, kínálj mellé friss zöldséget, salátát!