És mivel ez tulajdonképp egy palacsinta, a gyerekek is jó eséllyel szeretni fogják.
Az egésznek az alapja egy sós zabpalacsinta, amit kedvedre tölthetsz hideg vagy meleg finomságokkal. Eheted reggelire tojásos fogások mellé sok zöldséggel, ebédre zöldségkrémmel töltve, friss salátával, de a maradék sült húst is eltüntetheted benne.
Semleges az íze, ezért bátran variálhatod a fűszerezését, vagy a mellé és bele töltelékként használt alapanyagokat. Így egyszer magyaros, pörköltes zabpalacsintád lesz uborkasalátával, míg máskor egy vegetariánus, csupa zöld, zöldségkrémes, pirított magos finomság zöldsalátával. Hát nem csodás? Ráadásul, ha gluténmentes zabpelyhet használsz hozzá, akkor máris remek alapja lesz egy gluténmentes diétába beilleszthető fogásnak is.
Persze az édesszájúakról se feledkezzünk el! Tegyél kevés mézet vagy egyéb édesítőt a tésztába, és gyümölccsel, NESQUIK kakaóval, csokiszósszal ízesítve máris kész a desszert!
Kíváncsi vagy, ugye? Akkor jöjjön a recept!
Sós zabpalacsinta
Ha sós fogásként eszitek a zabpalacsintát, kínálj mellé friss zöldséget, salátát!