Csupa színes őszi saláta

Étkezés
sali
Ami gyors ebédnek vagy vacsorának is kiváló.

Sokan azért nem rajonganak a salátákért, mert jobb ötlet híján a paradicsom-paprika-uborka háromszögben ragadtak. A saláta azonban egy nagyon változatos, sokszínű műfaj. Szezonális zöldségekkel, gyümölcsökkel, olajos magvakkal, sajtokkal, gabonákkal, különböző salátaöntetekkel teheted változatossá.

Hideg és meleg hozzávalók is megférnek benne egymás mellett, és a húsimádóknak sem kell félniük, mert nincs olyan saláta, amibe ne lehetne pár szelet sült húst becsempészni. Ilyen ez a mostani recept is.

A fodros kelt érdemes minél gyakrabban beiktatni az étrendbe, salátákhoz kitűnő alapanyag. A fodros kel remek A-, C-, E-, K- és B6-vitaminforrás, de növényi fehérjékben és az élelmi rostokban is gazdag. Szintén említésre méltó mangán-, vas-, kalcium-, réz- és káliumtartalma is.

Csupa színes őszi saláta

Csupa színes őszi saláta

4

Hozzávalók

A salátához

  • 4 szelet csirkemell filé
  • 1/2 csomag MAGGI Csirke fűszerkeverék
  • 2 ek olaj
  • 40 dkg kelbimbó
  • 3 sárgarépa megpucolva, kis kockákra vágva
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 fodros kel megmosva, kisebb darabokra vágva
  • 50 g tökmag
  • 30 g napraforgómag
  • 50 g quinoa
  • 10 dkg kecskesajt
  • só, bors ízlés szerint
  • kb. 3 dl víz

A salátaöntethez

  • ½ dl olívaolaj
  • 2 ek almaecet
  • csipet só
  • 1 tk mustár

Díszítéshez (elhagyható)

  • gránátalma vagy aszalt vörösáfonya

Elkészítés

  1. A csirkemell filéket forgasd meg 2 ek olajban elkevert MAGGI Csirke Fűszerkeverékben, hagyd állni pár percet, míg a salátát előkészíted.
  2. 3 ek olívaolajba tegyél csipet sót és borsot, majd vékonyan kend be vele a félbe vágott kelbimbókat és a sárgarépa szeleteket. 200 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsin süsd őket, míg megpuhulnak. Ez kb. 30 perc.
  3. Míg a zöldségek sülnek, a quinoát tedd fel kétszeres mennyiségű sós vízbe főni. Lassú tűzön főzd kb. 15 percig, míg teljesen magába szívja a vizet.
  4. Az olajos magvakat száraz serpenyőben pirítsd meg, majd tedd félre.
  5. A hozzávalókat alaposan összekeverve készítsd el a salátaöntetet is.
  6. Forró serpenyőben süsd ki a csirkemellet.
  7. A kész öntetet keverd össze a fodros kellel és a quinoával, tedd rá a kisült zöldségeket, a sajtot, és a pirított magokat, végül a húst.
  8. Díszítheted gránátalma magokkal vagy akár aszalt vörösáfonyával is.

Mi legyen a desszert?

Ha már nincs kedved még desszertet is készíteni? Tarts otthon különleges édességet. Egy szelet csoki ebéd után jólesik, ugyanakkor a mértékletességet is tudod vele tartani. Az új Gin Tonic-os After Eight csokoládé tökéletes választás, ha épp egy vékony szelet kényeztető különlegességre vágysz!