Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Szórakoztató, kreatív elfoglaltság a gyerekeknek? Ez még fejleszti is a gyerekek készségeit!

Otthon is jó!

Így készíts matatófalat a gyerekeknek!

Lenyűgöző szórakozás a gyerekeknek, szuper kreatív program a szülőknek. Lépésről-lépésre megmutatjuk, hogy csináld.

Bizonyos korban a gyerekeket már a különböző formák és anyagok is teljesen lenyűgözik, imádják tapogatni a tárgyakat, ismerkedni a tárgyakkal.

Készíts el ezt a matatófalat gyereked kedvenc tárgyaival, és garantáltan az egyik kedvenc játéka lesz. Ez igazából egy fejlesztőfal, ami otthon található kisebb tárgyakból készül, amiket amúgy lehet, hogy már nem is használsz, és kidobnád. Így viszont hasznos játék lesz a gyerekeknek, ráadásul kiválóan fejleszti a babák, gyerekek finommotorikáját.

Fontos, hogy mozgatható kisebb tárgyakat rögzíts a táblára, mint egy zipzár vagy egy pörgettyű. Ahogy nőnek a gyerekek, úgy váltogathatod a felszerelt eszközöket. Ez nem csak azért jó, mert mindig új, izgalmas dolgokat talál a falon, hanem ahogy javulnak a képességei, úgy lesz szüksége újabb kihívásokra.

 

Nestlé tippünk
Amíg ő lelkesen matat, addig pedig neked is jut időd egy kis kikapcsolódásra. Dőlj hátra, tedd fel a lábad, és igyál egy bögre finom kávét! Ismered a Nescafé Dolce Gusto organikus kávé kapszuláit? Ökológiai gazdálkodásból származó, 100% arabica kávéból készült különlegességeink csodás kényeztetést jelentenek a pár perc pihenőidőben smiley   

 

Ha tetszik az ötlet, arra azért készülj fel, hogy nem lesz kész fél óra alatt, hacsak nem vagytok nagyon gyakorlott ezermesterek. Azért ne ess kétségbe, nem túl bonyolult.

 

  1. Először is szükség lesz hozzá valami kemény alapra – mi egy kiszuperált polcot használtunk, mert ehhez stabilan lehet rögzíteni a tárgyakat
  2. Mi az alapot 2 rétegben fedtük, egy kicsit vastagabb, puhább, és egy vékonyabb, egyszínű anyaggal. Ezt a lépést leegyszerűsítheted, ha az alapod szélei jól eldolgozottak (nem szálkás, nem túl éles).
  3. Ezután már csak a tárgyak kiválasztása és biztonságos rögzítése következik.
     
Nagyon fontos, hogy a tárgyak kiválasztásánál és rögzítésénél is elsődleges szempont legyen a biztonság. Ne tegyél fel olyan tárgyakat, amik sérüléseket okozhatnak, becsíphetik, megvághatják a gyerekek kezét, és mindent úgy rögzíts, hogy ne tudja kitépni a falból. Ezen elvek mentén a matatófalat is rögzítsétek erősen a falhoz.

 

Néhány példa, amikkel biztosan szívesen elbíbelődik majd a gyerkőc: kulcsok, elhúzható zárak, pörgettyű, tépőzár, csengő (ha elemes, akkor ráadásul hangja is lehet), láncok, számológép, cipőfűző, mindenféle lógó bojt, anyagdarab.