A legmenőbb DIY alkotások gyerekekkel

Gyerek
A legmenőbb DIY alkotások gyerekekkel
Amik ráadásul hasznosak is. Ajándékba nagyszülőknek vagy saját örömötökre.

Jó, ha van néhány beltéri elfoglaltság ötlet a tarsolyodban, a társasozás és a mesenézés mellett, amit a gyerekek szívesen csinálnak, ha a szabadtéri programokhoz nem elég jó az idő.

Most olyan ötleteket mutatunk, az egész család lázba jön majd, ráadásul nem csak elfoglaltságnak kiválók, hanem az eredményük is fantasztikus. A kreatív elfoglaltságok nagy része azért kisebb rémálom a szülőnek, mert ilyenkor feje tetejére áll a lakás, minden szanaszét hever, és közben azon aggódhat, hogy ne essen kár semmiben és senkiben. A mi három ötletünknél ez fel se merülhet.  

Közelegnek az ünnepek, lepjétek meg a nagyszülőket ezekkel a kézzel készített karácsonyi ajándékokkal (persze ez akkor működik, ha a gyerekek tudják már, hogyan kerül a fa alá az ajándék), de születésnapra vagy más jeles alkalomra is elsüthetitek ezeket a szépségeket.  

Bár, igazából annyira menők, hogy valószínűleg magatoknak is meg akartok tartani belőlük 1-2 remekművet.  

Fessetek ágyneműt!  

Egyedi ágynemű a gyerekek rajzaival? Ugye te is szívesen hajtanád így álomra a fejed?  

Kezdésnek próbáljátok ki egy párnahuzaton, aztán ha megtetszik, akkor a paplanhuzaton folytathatjátok.  

Nem kell hozzá más, csak egy egyszínű huzat és textilfilc. A textilfilccel ugyanúgy rajzolhattok, mint ha papíron dolgoznátok. Ha elkészült az egyedi szett, vasalóval tudod fixálni az alkotást. 

A mintáknak pedig csak a képzeletetek szab határt. Írhattok rá, rajzolhattok mintákat, de nonfiguratív elemekkel is díszíthetitek. Mintákhoz segítség lehet, ha előzőleg papírból sablonokat vágtok ki. 

Ez tényleg annyira szuper, hogy a felnőttek legalább olyan lelkesen fognak tevékenykedni, mint a gyerekek. 

Alkotás közben tartsatok egy kis pihenőt! Kóstoljátok meg a BOCI téli ízeit, a Mézeskalács vagy a Téli muffin ízű csokikat imádni fogjátok! Csak mossatok utána kezet, nehogy összemaszatoljátok az textileket!

Egyedi pólók 

Ez az előző projekt tovább fejlesztése. Ha már belejöttetek a textilfilc használatába, készítsetek egyedi pólókat!  

Emlékszel még Angelina Jolie esküvői ruhájára? Ő még a nagy pillanatban is a gyerekek rajzait viselte magán!                                 

Egyedi üveg vagy kerámia tárgyak 

Egy egyszerű bögrét, tányért vázát vagy akár az üvegkulacsot is kidekorálhatjátok üveg- vagy porcelánfilccel. Hobbiboltban kaphatók olyan filcek, melyek kiégetés nélkül is mosogatógépállók. 

A gyerekek is szívesen esznek majd olyan tányérból, amit ők maguk dekoráltak!