Adventi koszorú kicsit másképp - avagy egyszerűen elkészíthető, ötletes adventi koszorúk

Életmód
Adventi koszorú
Ha nem jutott idő az adventi koszorú készítésre, vagy túl későn jutott eszedbe, esetleg nem bízol eléggé a kézügyességedben, ez a cikk neked szól. Meg persze azoknak is, akik egyszerű, de nagyszerű ötleteket szeretnének adventi koszorúkészítéshez.

Az adventi koszorú készítése az egyik leghangulatosabb karácsony előtti kreatív elfoglaltság. Ráadásul a gyerekek is könnyen bevonhatók, közben beszélgethettek a karácsonyról, az ünnepi időszakról, a különböző ünnepi szokásokról. Összeköthetitek zenehallgatással, kicsikkel olvashattok a témába vágó meséket, vagy nosztalgiázhattok egy kicsit, remek családi program lesz.

Az egyik legegyszerűbb adventi koszorú

Egy szép tálcára vagy tortástálra tegyél négy gyertyát, köré fenyőágat, terméseket, díszeket, és kész is a saját készítésű adventi koszorú.

Díszes gyertyák

Egy tányéron vagy tálcán pár fenyőág 4 gyertyával. Ami ezt a kompozíciót különlegessé teszi, az a gyertyák díszítése. Gyönyörű a zsinórra kötött karácsonyfadísz is, de díszíthetitek selyemszalaggal, csipkével, fűszerekkel, flitterekkel, vagy bármivel, amit találsz, vagy ami megtetszik.

Modern koszorú égősorral

Bár az adventi koszorúban a gyertyáknak fontos szerepe van, ha te inkább hangulatos lakásdekorációt keresel, ez az égősorból és egyéb dekorációs elemekből összeállított kompozíció jó ötlet. Tedd egy szép tálcára vagy agy nagyobb tálra, esténként nagyon hangulatos pontja lesz a lakásnak.

Nestlé tippünk
Mókás, színes koszorút készítenél, amit a gyerekek is imádnak? Egy tálcára tegyél különböző SMARTIES csokifigurákat – pingvint, mikulást -, tegyél közéjük kis, színes karácsonyfadíszeket, és természetesen állíts a tálcára gyertyákat is. Színpompás, ötletes adventi koszorú, amit aztán meg is ehettek. Ugye, milyen jó ötlet?


Tudtad, hogy a Mikulás segédei a Nestlé diósgyőri gyárában dolgoznak? A Nestlé csoporton belül ez az egyetlen kizárólag üreges csokifigurát gyártó üzemünk, itt készülnek többek között a SMARTIES csokifigurák is. Szeretnéd tudni hogyan? Nézd meg videónkat a csokigyártás érdekességeiről szóló cikkünkben!