A nyár ízei egy tányéron, gyorsan, egyszerűen

Étkezés
A nyár ízei egy tányéron, gyorsan, egyszerűen
Ráadásul egy olyan vegetáriánus fogásban, amit a gyerekek is szívesen megesznek. Mert ha a tészta és a zöldséggolyók találkoznak, abból csak jó sülhet ki.

Kipróbálnál egy egyszerű, isteni finom receptet, amely tökéletesen illik a nyári hangulathoz? Akkor ne keress tovább! Ez a vegetáriánus, sült paprikakrémes tészta zöldséggolyókkal garantáltan elvarázsolja majd az ízlelőbimbóidat. 

Nemcsak gyorsan és könnyen elkészíthető, de beépíthető az egészségtudatos életmódba és a kiegyensúlyozott étrend részét képezheti. Ráadásul igazi gyerekbarát fogás, amely meggyőzi a legválogatósabb apróságokat is arról, hogy a zöldségek igazán izgalmasak és finomak lehetnek!

Ha számodra is fontos az egészségtudatos táplálkozás, bizonyára tisztában vagy azzal, mennyire fontos a rendszeres zöldségfogyasztás. Hiszen a zöldségek nemcsak ízletesek, hanem rost-, vitamin- és ásványianyag tartalmuknak köszönhetően egészségünkre gyakorolt pozitív hatásuk is kétségtelen. 

Tudtad? A zöldségek rosttartalma elősegíti az emésztést, csökkenti a koleszterinszintet és javítja a bélműködést. Ez a sült paprikakrémes tészta recept zöldséggolyókkal remek lehetőséget kínál arra, hogy növeld a család zöldségfogyasztását.  

A Garden Gourmet Zöldséggolyók a Garden Gourmet termékcsalád többi tagjához hasonlóan hozzájárulnak a napi fehérjebevitelhez, és kreatív és ízletes lehetőségeket kínálnak vegetáriánusok, illetve akár flexitáriánusok számára is a kiegyensúlyozott táplálkozás támogatásáért.

Sült paprikakrémes tészta zöldséggolyókkal

Sült paprikakrémes tészta zöldséggolyókkal

4

Hozzávalók

  • 2 csomag Garden Gourmet Zöldséggolyó
  • 3 db nagyobb kápia paprika
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 400 g durumtészta
  • 50 g kesudió
  • 1 tk szárított oregánó
  • 3 ek sörélesztő pehely
  • só, bors ízlés szerint
  • 200 ml mandulaital

Elkészítés

  1. Tedd a paprikát (egyben), hagymát, fokhagymát sütőpapírral bélelt tepsire és 220 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 30 percig, míg a paprika megpirul.
  2. Vedd ki a sütőből, és hagyd hűlni 15 percig.
  3. Míg hűl a paprika, vedd le a sütő hőfokát 180 fokra, és süsd ki a Garden Gourmet Zöldséggolyókat a csomagoláson található leírásnak megfelelően 6-7 perc alatt.
  4. Áztasd forró vízbe a kesudiót, hogy megpuhuljon, közben főzd ki a tésztát.
  5. Míg a tészta fő, húzd le a paprikák héját, vedd ki a magházukat, tedd őket turmixgépbe, add hozzá a kesudiót, hagymákat, sörélesztőt, fűszereket és a növényi italt, és turmixold krémesre.
  6. Mikor kifőtt a tészta, keverd hozzá a szószt, és tálald mellé a zöldséggolyókat.

Ha még nem próbáltad, tálalj a tészta mellé friss salátát is!